Hvad skal jeg??

Hannes billede

hej
Jeg er ny herinde og har lige et spørgsmål, som jeg håber at i kloge vil hjælpe mig med. Jeg har løbet i nogle måneder og kan nu løbe 3 km i et stræk. Og det er jeg super glad for. Har ingen planer om at løbe hurtig og lang, men vil bare gerne lige rør mig lidt.
Men nu er jeg bleven tvivl om hvordan jeg skal gøre, for at komme lidt videre....
Skal jeg begynde og løbe 4-5 km - altså det jeg kan og gå resten, eller er det bedre end at sætte det op til 3.5 km og så kunne løbe det og så derefter sætte antal km op ??
Jeg kan godt se at jeg har langt endnu til 5 km på under en ½ time, men øvelse gør vel mester...
Håber at en har tid til at svarer imellem en dejlig løbetur. Ha en god dag.
Hilsen Hanne

#1

Sofies billede
Hej Hanne Velkommen :) Når du kan løbe 3 km. i træk, synes jeg, du skal forøge distancen stille og roligt, til du når den distance, du gerne vil - f.eks. 5 km. Tommelfingerreglen siger, at du skal øge med maks 10% om ugen. I næste uge løber du derfor 3,3 km. ugen efter 3,66 osv. indtil du når 5 km. Der er ingen grund til at begynde at gå igen... God træning :;-)

#2

Malte Lorenzens billede
Hej Hanne :) Hvis du føler med dig selv at de 3 km bare glider der hen af kan du nemt sætte den op til 4. Men du kan også overveje og prøve og løbe de 3 km lidt hurtigere også sætte den op lidt senere. Men vil helt klart anbefale sig og downloade et trænnings program. Der er nemlig også trænnings programmer for begyngere. :)

#3

Hannes billede
hej Tak for svar, jeg vil prøve imorgen at løbe "lidt længre" uden at komme ned og gå... Jeg er desværre ikke så god til et løbeprogram... så jeg prøver mig lidt frem... på gensyn. Hilsen Hanne.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up