GPS til løb?

2Feets billede

Jeg er ny på dette forum og også forholdsvis ny mhp. løb.

Jeg har cyklet landevej og MTB i mange år og har hidtil benyttet mig af løb i vintersæsonen, men uden nogensinde at blive grebet af det.

Men i år er der sørme sket det at jeg er blevet hooked på at gøre løb til en mere fast aktivitet sammen med cyklingen. ::Smile
I den forbindelse har jeg besluttet at få mig et gps "værktøj" til turene, da jeg er en af dem der godt kan lide at have nogle data at forholde mig til ;;-). Men jeg er fuldstændig blank på området.

Pulsur har jeg, så det er primært GPS og kilometertider jeg savner.

Nogle anbefalinger? - Og på forhånd tak.

#1

Nordboens billede
Helt basalt kan du gå ind på forskellige løbe sites med rute målere (findes let på google), der kan du opmåle længden på din rute og skrive din tid ind. Der er normalt også udregninger af min/km og km/time. Den kan også være rigtig god til at planlægge ruter alt efter hvor langt du vil løbe, så du har dem parate til forskellige sværhedsgrader og dage i ugen. Det er jo meget nemt og enkelt, jeg ved ikke om du søger mere avancerede ting for så må du vente på svar af de mere proffe løbere her.

#2

2Feets billede
Tak for svaret Nordbo, På nuværende tidspunkt opmåler jeg ruter på sites som du nævner, men jeg savner information om diverse kilometertider for at se hvor meget de evt. afviger fra hinanden osv. Ligesom det også ville være lækkert bare at kunne tage ud af døren og løbe en tilfældig tur, for bagefter at kunne se hvor langt jeg har løbet mm. (eksempelvis hvis jeg ikke er hjemme ved computeren) Så jeg søger et stykke GPS hardware ala. Garmin Forerunner 205, som jeg selv har søgt mig frem til som en mulighed. Men jeg har ikke overblik over evt. (bedre?) alternativer, så jeg ønsker nogle konkrete anbefalinger af sådanne sager. Men umiddelbart ligner FR 205 et bud, da jeg ikke behøver pulsur idet jeg allerede har det.

#3

Sørens billede
Hej 2Feet Det du har brug for er vel egentlig bare en GPS-logger. Sådan en følger faktisk med et abonnement på Aktiv Træning lige nu, kan jeg se. Ellers fås de også i handelen. Se f.eks. denne lille sag på kun 21. gr.: [url]http://klingtech.dk/gps-navigation/gps-logger-tracker.php[/url] Det vil være mit forslag :)

#4

Brohuuss billede
Du kan også vælge at investere i en ny mobil telefon, som har indbygget GPS. Jeg bruger NokiaN95, men der findes mange andre - også billigere. Jeg har downloadet software fra sportypal.com til mobilen, som jeg starter hver gang jeg skal ud og løbe. Når du er færdig med dit løb, kan du dels se tal (for distance, hastighed, max. hastighed m.m.) og ruten på et kort på mobilen - og dels uploade til sportypal.com, så dine tal og ruter også ligger på nettet i dit eget forum. På nettet kan du vælge at andre kan se dine ruter, eller du kan lukke det, så det kun er dig selv eller evt. de særligt indbudte (friends). Det lyder måske en smule avanceret, men det gør det hele lidt sjovere :-)

#5

2Feets billede
Tak til jer begge, Det var to interessante forslag som jeg ikke havde tænkt på. Efter at have læst om GPS loggeren, og set hvor nøjagtigt den tilsyneladende fungerer, så vil jeg bestemt overveje den løsning. Vægten er jo også utrolig. Tilbage er kun at bestemme mig for hvorvidt jeg skulle samle alt i et GPS/Puls ur.

#6

Nicolajs billede
[HTML]www.sxgps.dk[/HTML] 799 kr. for en GT31 til løb m.m. :sko:

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14743:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk