Første løbesko, men hvilke?

Kathrines billede

Jeg er lige startet op med at løbe og skal i den forbindelse selvfølgelig bruge nogle gode løbesko. Jeg har fået lavet løbetests der fortæller at jeg pronerer lidt. Jeg er blevet anbefalet asics GT 2150. Jeg kiggede også på gel kayano, som jeg kan forstå er asics topmodel. Men fik at vide at kilen i den sko var for kraftig/hård. Jeg har så kigget lidt på nettet og synes umiddelbart det ser ud til at både kayano og gt 2150 er til personer med mild til moderat pronation.

Nogen der ved noget om dette?

#1

Sofies billede
Hej Kat88 Hvor har du fået lavet din løbestilsanalyse? Umiddelbart vil jeg mene, at du bør følge de råd, du har fået i butikken. Hvis det er en ordenlig løbebutik er de kun interesseret i at yde den bedste service og råde dig korrekt, så du kommer tilbage igen. Jeg ved desværre ikke nok om Asics til at kunne råde dig. Jeg bruger selv Adidas, men lader mig altid råde af fagfolkene.

#2

lillelones billede
Hej Kat88 Jeg pronerer også selv lidt, og har efterhånden slidt næsten 3 par Asics GT op (GT 2120 - GT 2130 - GT2140), som jeg har været utrolig glad for og også vil købe igen. På et tidspunkt købte jeg så et par Asics Kayano, som desværre gjorde mere ondt end godt for mit vedkommende, da pronationskilen, som du selv er inde på, var for hård og de stabiliserede noget mere end GT-modellen (skal her lige tilføje, at det ikke var en sko jeg havde fået anbefalet - jeg ville bare prøve den). Det endte med at jeg solgte den efter at have løbet mindre end 100 km i den - ØV::-(. Jeg vil sige som Sofie, lyt til de råd du har fået i butikken, de er trods alt fagfolk. Hilsen lillelone

#3

Kathrines billede
Jeg har fået lavet en løbestilsanalyse og er blevet anbefalet GT'en. Jeg har valgt at beholde denne og synes den virker fin at løbe i. Nu har jeg jo ikke rigtigt så meget at sammenligne med. Men ud fra det lillelone skriver, kan jeg jo også høre at selvom kayanoen er dyrere (og nogle også mener det er den bedste sko) er det ikke sikkert den vil være god for mig. Synes måske skoen virker en smule stor. Jeg fik at vide at løbesko skal være noget større end normalt, og kunne også mærke at størrelsen mindre måske ville blive for lille. Hvordan føler i det med størrelsen? Måske jeg bare skal stramme skoene noget bedre.

#4

Brian Valentin Nielsens billede
Har et par gel kayano 16, og de er store i det ude ved tæerne, men jeg har ligeledes måtte droppe at løbe i dem, og pronationskilen var ligeledes for hård, så jeg fik ondt i mine skinneben, så jeg syntes åbsolut også du skal beholde dine GT'er, løber selv i New Balance i dag, og de sidder godt på mig. Men det har kosten en tur til bandagist, og et par støbte indlægs såler.

#5

hvilsoms billede
Hej, Det er jo som med så meget andet 100% individuelt mht. løbesko :-) Desværre... Hvis der bare var en endegyldig sandhed. Jeg har aldrig fundet mig tilpads i NewBalance. Synes de er for klodsede. Ascis bliver for hurtigt flade. etc. etc. Har eksperimenteret med alt muligt gennem tiden, og har lært én ting. At lytte til mine fødder. Naturligvis skal du lytte til fagfolkene; men de kan også have preferencer og være temmeligt farvede af egne ideer. De kan i øvrigt også tage temmelig meget fejl vedr. løbestil. Det har taget mig 8 par sko at lære at lytte til fødderne. Så mit råd lyder: Find din løbestil. Prøv alle skoene af den type. Mærk på fødderne hvordan de føles. Hvis de føles godt, er de sikkert også gode. :-) /A

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15605:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up