Et ømtåleligt problem

BrianNNs billede

Hej

Dette er angående et lidt ømtåleligt problem, jeg formentlig ikke er den eneste mand der jævnligt oplever.

Når jeg løber langt eller i varmt vejr, hvor man jo sveder lidt mere, får jeg sommetider en irritation af huden nede under pungen - og sommetider også på indersiden af lårene, lige der hvor de løber sammen med skridtet. Huden bliver simpelthen rød og øm.
Har fundet ud af hvordan jeg kan behandle dette, ved at smøre det efter badet. Men er der nogle der har fundet på en smart forebyggelse, så dette problem helt kan undgås? Jeg har endnu ikke haft held til at finde på en smart løsning; har overvejet at smøre området med vaseline før træningen (det kan sikkert løse det), men mener det virker lidt ulækkert - og det sviner nok også tøjet. Kan oplyse at jeg løber i tights. Er også ret behåret, det spiller måske også ind?
Spørgsmålet er skam seriøst ment, det er ikke en forsinket aprilsnar... Smile

#1

Runruns billede
Det er skam et almindeligt og seriøst problem. Rigtig mange bruger vaseline, men ja, det er lidt ulækkert. Jeg bruger af og til Hirschtalgcreme fra Sportspharma, som fås i mange sportsbutikker. Det fungerer som et tyndt lag ekstra hud og er ikke som vaseline. Det er ret godt, synes jeg. Det kan også bruges mange andre steder på kroppen, hvor der er friktion - f.eks. på fødderne. Håber du kan bruge svaret :)

#2

BrianNNs billede
Ja, det kan bruges. Må prøve at se efter den creme du omtaler, det virker som en brugbar løsning... :;-)

#3

Sørens billede
En anden vigtig ting er, hvad du har på inde under dine tights. Du kan med fordel bruge et par tætsiddende løbeunderbukser. De smyger sig om formerne om jeg så må sige ;) På den måde undgår du hud mod hud slitage. :rolleyes:

#4

BrianNNs billede
Øhm, jeg har da ikke noget på inde under mine tights, det har jeg aldrig brugt - de er jo så komfortable at have på og løbe i, at jeg aldrig har ment der var et behov for det. Men det kan da godt være jeg skulle overveje at prøve et par tætsiddende løbeunderbukser, det kan være det hjælper... ;)

#5

BrianNNs billede
Jeg kunne desværre ikke få Hirschtalgcreme i Vordinborg, prøvede ellers i begge sportsbutikkerne (en sport-master og en sportigan), for en sikkerheds skyld forsøgte jeg også på apoteket og i Matas. Så jeg må vist finde på noget andet. Det var en skam, havde ellers forestillet mig, jeg også kunne benytte det til brystvorterne på de lange ture, hvor de jo godt kan blive lidt irriterede af friktionen imod tøjet. Men tak for hjælpen alligevel, det kan jo være jeg støder på det i en anden by...

#6

Sørens billede
Hej Brian Jeg har søgt efter det på nettet. Du kan få det for 99,- kr. [URL="http://www.sportspharmashop.dk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=241&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1"]her...[/URL]

#7

BrianNNs billede
Tak for linket. Nu er det endelig lykkedes at få det bestilt. Der var lidt problemer på deres hjemmeside, så min registrering ikke gik rigtigt igennem, men det har de nu fået rettet. Håber det hjælper. Jeg overvejer nu også at investere i et par tætsiddende løbeunderbukser...

#8

BrianNNs billede
Skylder vist lige en opfølgning, efter at have haft lejlighed til at teste de anbefalede løsninger. Fik også købt et par tætsiddende løbeunderbukser, som Søren anbefalede. Det ser ud til, løbeunderbukser og vaseline er løsningen for mig, det har hjulpet på problemet. Fik også købt Hirschtalgcreme, og det er sikkert rigtig godt, men produktet viste sig desværre at være parfumeret, hvilket giver problemer med min allergi, så jeg må klare mig med vaseline – det føles godt nok lidt ulækkert at smøre det fedtede stads i skridtet, men man kan rent faktisk vænne sig til det, og det virker (hvilket jo er det vigtigste), desuden er det jo også et langt billigere alternativ til den lidt dyre creme. At de har parfumeret cremen undrer mig, da parfume jo er ét af de kraftigste allergener, der findes (hvilket producenten vel må være klar over?), og det under alle omstændigheder virker som en unødvendig ingrediens – med mindre Hirschtalg eller én af de øvrige ingredienser har en ubehagelig lugt, det er nødvendigt at skjule for sarte næser, naturligvis… :confused: Benytter også vaseline på brystvorterne, for at forhindre dem i at blive revet til blods på de lange ture. Er der ellers nogle gode ideer til at forebygge slitage på denne udsatte og følsomme del af kroppen, der så let bliver ramt af hudløshed og gnide sår pga. friktionen? Er ikke meget for at skulle bruge sportstape der, da jeg har noget af en måtte på brystkassen, det skidt kan sætte sig fast i – og det gør nok lidt nas at trække hårene med ud...:syg2: Allergivenlige løsninger, der bl.a. ikke er parfumeret, er naturligvis at foretrække…:;-)

#9

morgenmands billede
Hej Brian Jeg bruger også vaseline i rumpeten, det er en vanesag, over 15 km så skal der vaseline til for mig :) På brystvorterne over 18 km bruger jeg et produkt fra 3M der heder Micropore (Hvid papirtape til følsom hud) det skal tages af med forsigtighed efter badet ellers napper det hårene med. På futterne hvor jeg har tildens til vabler taper jeg føderne til med Leukoplast. Alle ting fås på apoteket Mvh Morgenmand

#10

BrianNNs billede
Tak for det. Havde også smugkigget lidt på et andet forum, her var der også mange der anbefalede Micropore som den bedste løsning på brystvorterne, også for mænd med hår på brystet. Så da jeg læste dit indlæg, havde jeg allerede købt det - og testet det, det fik jeg også gjort i går aftes. Det var lige det helt rigtige, og det hypoallergiske klæbemiddel er naturligvis også ideelt til en allergiker. Skulle dog have ventet med at hive det af til efter badet, som du anbefaler... :rolleyes: Har heldigvis ikke det store problem med vabler, men får jeg det kan jeg da overveje Leukoplast. Det hjælper sikkert også mod hård hud. Så nu blev løsningen Micropore til brystvorterne, tætsiddende løbeunderbukser og vaseline til understellet. Det er den bedste løsning for mig, og samtidig en billig løsning (både vaseline og Micropore ligger jo i den billige ende af prisskalaen) - det er desuden en løsning, selv en allergiker kan benytte uden at komme i vanskeligheder. Tak for de gode råd, jeg har fået i denne tråd... :;-)

#11

Anonyms billede

Hje

Micropore tapen kan med fordel fjernes med alm olivenolie eller babyolie, det oplæser klistret lidt, så det ikke hiver den halve krop med, er framragende til at sætte de steder på fødderne hvor man "forventer" vabler.

Til skridtet vaseline eller kpat-salve--- jeg selv bruger et par cykelbukser med seler...de holder alt på plads og sepereret, så der ikke kan opstå gnidninger, der giver den røde irritation.

 

#12

Anonyms billede

Jeg bruger ganske alm. plaster på brystvorterne og veseline i skridtet, når den står på varmt vejr, eller bare en halvmaraton

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk