Dårlig periode efter løb

Karinas billede
Hej allesammen Jeg håber at der er nogen af jer erfarne og dygtige løbere, som kan hjælpe mig. Jeg løb d.1 juni et løb på 15 km efter 1/2 års træning op til dette, og selve løbet gik fantastisk Og jeg kom ind på den tid jeg gerne ville. Jeg har som sagt i det seneste halve år trænet Op til dette efter et Rygestop og et vægttab på 10 kg, og min træning har haft en stigende kurve i forhold til udvikling Og præstation. Men efter løbet har jeg haft meget svært ved at holde mine ellers normale tider og har svært ved at løbe flere km i træk uden at skulle ned og gå lidt? Jeg er så frustreret, da dette jo slet ikke var et problem for en måned siden? Det skal siges at jeg har haft en træningsfri uge samt har fået nye løbesko? Men da jeg skal løbe halvmarathon til september, er jeg meget bekymret for hvordan det vil gå, når jeg lige for tiden løber så dårligt. Er der nogle der har oplevet lignende?

#1

Anonyms billede

Hej Karina
Jeg tror ikke, du skal være beymret. Du er kommet ind i sommerperioden, som ofte er tung at komme igenne som løber, fordi vejret og varmen spiller ind. Selvom du sørger for at drikke meget oplever mange, at det kan være svært at holde de tider og det lette løb, man havde inden det blev varmt.

Jeg tror bare, du skal fortsætte din træning og acceptere dårligere tider indtil det bliver køligere. Prøv evt. at lægge din træning meget tidligt om morgenen. Det vil hjælpe.

God sommer
Sofie

#2

Hans Jacobsens billede

Hej

Jeg døjer også med mit løbe tempo, har de sidste 3 uger kunne se på mine tider at det går den forkerte vej. plejer at løbe 10km med en gennemsnit tid på 5,05 min. men den er oppe på 5,25 min nu.. Det er ikke nemt at holde motivstionen oppe..

 

Kan varmen virkelig gøre så meget ?

 

Vh Hans

#3

Anonyms billede

Det er uden tvivl varmens skyld. Det er ikke unormalt, at ens puls er 5-10 slag højere om sommeren. Det svarer nærmest til at løbe intervaltræning på en helt almindelig træningstur. Hertil kommer behovet for væske, som også kan få pulsen yderligere op, hvis ikke man drikker nok.

Dejlig sommr, men lidt for varm til løb :-) 

#4

Stig Molter Ulriksens billede

Jeg døjer også med varmen under løbeturene i øjeblikket, og kan hverken holde tempo eller distance. Husk at tage væske med på dine løbeture, og sørg for at drikke godt i timerne inden du løber, og rigeligt når du er kommet tilbage.

Jeg har tidligere på året skrevet et par gode råd om, at løbe i varmen. Dem kan du læse her Løb i varmt vejr. Kommenter gerne på indlægget, hvis du selv har gode råd, som kan komme andre til gavn.

Husk at det er bedre at løbe en lille tur, end slet ikke at få løbet cool

Vh Stig

#5

Michaels billede

Hej

 

Det er meget nomalt efter du har opnået dit mål, nu har du sat et nyt mål til powerrade, så tvivl ikke, det går lidt op og ned for alle, din grundform er der jo, så er ret sikker på at du nok skal løbe et godt powerrade til sept ;-)

 

Løbehilsner

Michael

#6

Wasims billede

Jeg løber normalt 12 km på en gennemsnitstid på 6,30 minutter. Jeg oplevede dog efter at have endt i en dårlig periode at det virkelig hjalp med motivationen, hvis man fik printet et eller andet personligt inspirerende på sit tøj. For mig var det mit yndlingsbilleder af en af mine yndlings atleter. Jeg fandt mine på  https://www.nordictryk.dk/tryk/t-shirt-med-tryk/ Det kunne varmt anbefales

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk