Cykling --> Løb

farouches billede

Hejsa

Jeg har løbet en smule for vel snart 4 år siden.

Sidan da har det primært været cyklingen der har haft min fokus, og de sidste par år semi seriøst (5 timer pr. uge +/-)

Så jeg anser mig selv for at være i ganske fin form, men har tit haft lidt svært ved at få nok timer ud af det om vinteren, så nu har jeg taget en beslutning om at forsøge at få en del løbe km ind som supplement nu her hvor de mørke dage er over os.

Jeg er den type der gerne kaster mig ud i tingene, så jeg ved at jeg skal anstrenge mig for ikke at presse for hårdt på. Løb en meget lille test tur for første gang idag på 2.5 km på 11 min, for lige at se hvordan det var.

Det gik ganske godt, men er der nogen der har erfaring med nogle fornuftige indkøringsprogrammer når man har den gode grundform fra f.eks. cykling. Og er der nogle ting man skal være opmærksom på. Kunne forestille mig at det er nemt at overbelaste da formen nok er til mere end bentøjet

#1

Sørens billede
Hej farouche Ja, problemet er netop forholdet mellem kondition og styrke. Din kondition er fin, men styrken i sener, muskler og knogler er sikkert ikke tilstrækkelig til, at du begiver dig ud på 5-10 km. med det samme. Du kan med fordel supplere dit forsigtige løb med styrketræning i et par måneder gennem vinteren. Begynd dit løb med et par km. pr. gang 2-3 gange om ugen og øg så med 10% fra uge til uge. Og mærk godt efter om der opstår overdrevet ømhed i muskler og sener. Held og lykke :;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk