Camelbag

Nordboens billede

Jeg går og kigger på forskellige former for rygsæk til løb - primært en camelbag. Jeg har løbebælte med små flasker der tilsammen indeholder lige under ½ liter hvilket ikke er nok til de lange ture. Så derfor vil jeg nok gerne investere i en rygsæk med væskeblære.

Der er ikke bruge for det helt store udstyr, det ville være praktisk hvis der er noget lomme med plads til mobil og evt energi i form af gel, banan eller rosiner.

Jeg har kigget på og har fået lyst til en Deuter Hydro Lite 2,0 l. Prisen er rimelig, jeg mener at to liter vil være nok, der er en lille lomme (svært at se hvor stor på billeder) og nok det vigtigste: Den har to remme til at spænde - en over brystet og en i livet, så derfor skulle man tro at den har en god og fast pasform uden at bumpe op og ned på ryggen.

Er der nogen der kender og har erfaring med den? Eller er der andre rygsække I vil anbefale?

#1

Anonyms billede

Hej Nordboen

Jeg har deværre ikke er faring med camelbags. Jeg synes, det er sjældent ½ l. vand er for lidt. Hvor langt løber du egentlig? Du kan jo snilt løbe 15-20 km. uden væske (afhængig af varmen), så hvis du skal drikke 2 l. vand er du virkelig ude på nogle lange ture angel

Hilsen
Henrik

#2

Nordboens billede

Hej Henrik,

På de almindelige træningsture på op til 15 km har jeg heller ikke væske med (med mindre det er intervaller).

Men når jeg nu begynder at være ude på langture i 2½-3 timer så er det at være i underkanten med en ½ liter. Det er ikke sundt at udtørre sig selv, det kan ses på urinenes farve og giver fysisk ubehag efter turen. Jeg tror ikke at jeg nødvendigvis skal til at drikke alle 2 liter - men vil gerne op på de anbefalede ½ liter i timen - jeg synes bare at det må være mere behageligt med noget rygsæk plus lomme i stedet for store flasker i løbebælte som sidder mindre stabilt.

Man kan jo lade være med at fylde væskeblæren helt op smiley

#3

færdigmedfyrres billede

Hvorfor køber du ikke et drikke bælte? Så kan du medbringe op til 0,7 liter vædske.

 

Var det ikke dig, som engang sagde, at du tit skulle tisse under et løb?  Hvis det var dig, kunne det godt tyde på, at du får rigeluig med vædske  :)

#4

Anonyms billede

Hej

Jeg har selv løbet med bælte, men købte fornylig en CamelBak (1,5L

Denne model har kun bryst rem, men den sidder godt fast på ryggen. Faktisk syntes jeg at bæltet er mere generende.

Rygsækken har en lille lomme til mobiltlf., gel og sukker, samt en lomme nedest hvor man kan have tynd løbejakke eller et par hansker.

For mig er 1,5L passende på distancer op til 30km. På længere turer eller meget varme dage ligger jeg altid ruten forbi en kirkegård. Der finder man nemlig altid en vandhane.

 

 

 

#5

Bjarke Rosenbecks billede

Ud omkring de 20 km og så vil jeg gerne have lidt væske med. Eller som Nordboen skriver så er væske til intervaller også en god ide. Så ryger rygsækken på ryggen ud til det sted jeg laver runde intervaller og så kan jeg få en tår undervejs i intervallerne.

 

1,5 liter er for mig som oftest passende, du behøver jo ikke fylde den helt. Ovre på vores website har vi haft testet et par forskellige Camebak i den str. jeg her snakker om og kvalitet af de to af dem er fine (Fairfax og Annadel til henholdsvis mænd og kvinder) er fin og ikke alt for mange unødige detaljer.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15417:

Jesper B. Jensems billede
Løber lidt af hvert fra 3 km til marathon og lidt trailløb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk