Brug af workouts i Garmin Connect

Nordboens billede

Jeg har prøvet at konstruere workout i Garmin Connect (til min Forerunner 305) og lave et intervalprogram som jeg kan sende til uret.

Det er ikke noget problem at lave sekvenser som imit program siger feks. 5x2 min og derefter ny sekvens med 10x1 min - og man kan godt indstille til feks. 2 minutters pause mellem hver sekvens.

Det er dog ikke lykkedes mig at finde ud af hvordan jeg instiller hviletid midt i sekvensen, altså mellem de enkelte intervaller der varer to minutter skal der jo lige en kort temponedsættelse. Det virker ikke umiddelbart som om man kan indstille dem og måske er det automatisk samme hviletid som intervaltid?

Jeg ringede til Garmin Support i Dk og de vidste faktisk heller ikke hvordan det fungerer, de sagde at det kun har været ude i ca. 14 dage og de har åbenbart ikke fået det spørgsmål før.

Er der nogen der har erfaring med at lave interval workouts gennem Garmin Connect og ved hvordan det fungerer?

#1

Tommy S. Sørensens billede

Hej Nordbo.

Er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål.

Men er det du mener at. Du ikke kan få pauser ind mellem dine 2 min. tempoløb? Altså så uret guider dig til eks. 2 min. tempo og 1 min. Rolig tempo, og så fremdeles 5 gange?

I så fald er fremgangsmåden.

Tryk.: Add Step
Du laver nu et step på 2 min. (Evt. med eller uden diverse ekstra indstillinger "fart, puls osv)
Så laver du et step på 1 min. Igen med evt. ekstra indstillinger.

Så trykker du.: Add Repead.
Du får nu en kollone frem hvor du så med mussen "trækker" de to step du lige har lavet ned i.
Og i toppen kan du så vælge hvor mange gange de to step skal gentages.
Du kan lave så mange step du har lyst til og "trække" ned i "Repead" boksen. (Hvis du eks. vil lave 30-20-10)
Så vil uret bare køre denne sekvens igen og igen de antal gange du har bedt den om at gentage de indlagte steps)
Og uret vil endda fortælle dig hvad gentagelse af de eks. 5 du går igang med. Eks. 3 ud af 5. yes

Det samme gør du selvfølgelig også ved dine 10x1 intervaller wink

Og du ved selvfølgelig godt at du jo også kan ligge et "opvarmings" step inden du begynder på dine intervaller, samt et step mellem de to sessions og evt. også et Cool Down step til sidst cheeky

Du kan storts set bygge din træning op som du vil, og lade uret guide dig, så du bare skal konsentrere dig om at flytte benene cool

 

Ved som sagt ikke helt om det var det du efterlyste? Men håber i så fald du kan bruge det og forstår.
Ellers skriver du bare og spørger igen yes

 

Er for øvrigt fast læser af din fantastiske blog yes

 

Mvh.
Tommy

#2

Nordboens billede

TAK Tommy, det var jo lige præcis det jeg skulle bruge!!! yes

Og præcist og enkelt forklaret. Gid de ville skrive det sådan i manualen. Så det var meget nemt at gå til nu og lynhurtigt klaret. 

Har nu lavet mit intervalprogram og så skal det bare sendes til uret. Hvordan aktiverer jeg det på uret - hvordan finder jeg programmet og hvordan får jeg så indstillet som jeg plejer med opvarmning og nedkøling?

Tak for de pæne ord om bloggen laugh

MVh

Nordboen

http://nordboen.blogspot.com/ 

#3

Anonyms billede

Hej igen smiley

Når du har koblet dit ur til computeren (Som du plejer hvis du normalt overfører til GC)
Så tænder du uret.
Trykker.: Mode.
Vælger.: Træning. (Enter)
Vælger.: Træning. (Igen) (Enter)
Vælger.: Avanceret. (Enter)

Og så skulle din træning gerne ligge et sted der inde under det navn du har givet den.
Vælg træningen og Tryk.: Enter
Nu kan du så enten starte din træning, redigere i den eller slette den.
Når  du vælger.: Start Træning, så er det ikke sådan at programmet starter med det samme wink Det går først igang når du trykker på Start/Stop knappen. Så du har alt den tid du vil have til at blive klar cheeky

Når du trykker.: Start Træning, så får det et eller andet "Start billede" (Alt efter hvad slags træning du har lavet)
Men du kan evt. bare ændre dit "skærm billede" til den du helst vil bruge, ved at trykke på pil op og ned på højre side af uret.

Når du så er klar til dit træningspas, så trykker du Start/Stop og programmet er i gang. yes

Dit spørgsmål ang. hvordan du får uret indstillet som du plejer til opvarmning og nedkøling, ved jeg ikke lige hvad jeg skal svare på. For ved jo ikke hvordan du "plejer" at gøre wink

Men som nævnt i mit første indlæg. Så kan du jo lave et opvarmnings pas/step og ligge ind før dit intervalprogram og et nedkøling efter.
Hvis du ikke lige ved hvor længe eller hvor langt du vil varme op eller køle ned, så vælger du bare at "steppet" skal fortsætte til du trykker på "Lap" knappen. (Du kan for øvrigt altid springe videre til næste step i dit program ved at trykke på Lap knappen)
På denne måde får du al din træning samt km med i træningen. Men uret vil så selvfølgelig også regne gennemsnits fart osv. ud for HELE din træning, altså inkl. opvarming og nedkøling.
Hvis du vil undgå dette, så tror jeg den nemmeste måde vil være bare at starte uret normalt når du varmer op, og så først starte dit indlagte træningsprogram når du er klar til dette, og så igen starte uret normalt under dit nedkølingsprogram.
Og du skal så selvfølgelig huske at "Resete" mellem hver gang du vil starte et "nyt program" (Opvarming, Træningsprogram og nedkøling)

Puha, det blev noget af en smøre, men håber du kan finde hoved og hale i det blush Ja ellers spørger du bare igen smiley Vi er her jo for at hjælpe hinanden yes

#4

Nordboens billede

Tak igen for din grundige forklaring smiley

Bedre sent end aldrig at lære ordentligt hvad det ur kan bruges til...... wink

Vi snakkes ved yes

#5

Anonyms billede

Hej kan ikke få min garmin startet op den har været oppe men kan ikke få den startet op hvad gør jeg nu så?

#6

Martin Bork, Admins billede

Hej

Du bør nok starte en ny tråd, når det er et helt andet emne, end denne tråds overskrift. Det vil give dig større mulighed for hjælp. Men umiddelbart kan der måske være tale om en fejl ved dit ur, som du bør kontakte din forhandler med afhængig af, hvor gammelt det er.

Mvh.
Admin :-)
 

#7

Nordboens billede

Hej,

Som Martin skriver, er det vel bedst med en ny tråd. Men for måske at komme problemet i forkøbet, kan jeg anbefale at sætte dit ur til opladning i computeren (eller i el-stik hvisdu kan) og lade det sidde der i rigtig lang tid - måske natten over. Det er sket for mig at computeren af en eller anden grund tømmer batteriet og så kan man ikke engang tænde uret fordi det er totalt tomt (sidste gang feks. i lørdags da jeg løb marathon og så måtte løbe uden ur...). Hvis det bliver ladet op i lang tid kommer der nok gang i det igen - vel værd at prøve før du går til forhandler smiley

#8

Anonyms billede

Hej,

Hvis ikke du gider at "rode" med at lave dine workouts har vores trænere lavet en lang række træningspas, som kan hentes direkte ned i dit Garmin ur: Tjek her http://www.mit-loebeprogram.dk/gratis/

 

God fornøjelse :)

 

Hilsen

Martin

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up