14 dages pause - Tv udsendelse?

Sernus billede

Hej, jeg hved ikke om i har bemærket den udsendelse, hvor det bliver sagt at bare en pause på 14 dage vil have stor "negativ" påvirkning?

Nu hved jeg ikke præcist i hvad sammenhæng de er kommet frem til det, jeg så bare en reklame for den, hvor de viser en forpustet kvinde, som er ude og løbe efter "en pause på 14 dage". Det indikerer at det er ment "genneralt" set, og det altså også gælder for dem som har trænet mere regelmæssigt.

Jeg hved ikke med jer, men med min relativt korte erfaring med løb, kan jeg allerede nu afvise at en sådan pause vil påvirke mig særligt meget.

Selv har jeg holdt pauser over flere uger, uden at det har påvirket mig særligt meget, syntes heller ikke det ville give mening at noget vi har trænet op over flere måneder kunne forsvinde i løbet af 2 uger. Jeg tror at det er mere sandsynligt at der er hendes tanker, som har påvirket hende negativt.

Det er ofte at jeg springer en uge over, for at give kroppen tid til at samle enagi igen, og som regel lægger jeg ud med en tids forbedring.

Kan det ikke tænkes at deres "test person" bare i forvejen har været i elendig form, eller bare har været en begynder som har trænet sig hurtigt op, og så stoppet bræt med træningen?

Lidt ligesom at når man styrketræner, og oplever en forbedring. Holder en pause, og føler det som om at man skal til at starte forfra efter pausen? Det samme kan væl tænkes med konditionen!?

#1

FrankBThs billede
Om en pause har positiv eller negativ effekt afhænger af ens træningstilstand. Hvis man har belastet kroppen hårdt i en periode og nærmest er på vej ind i en overtræning, så vil man observere at man bliver bedre af at holde pause. Det er også derfor at man trapper ned de sidste 14 dage før et marathonløb. De fleste motionister vil dog observere at man mister noget af formen ved at holde pause. Jeg havde en 14 dages pause i januar og jeg kæmper stadig med at komme tilbage på det niveau jeg havde før pausen.

#2

Sørens billede
Hej Sernu Det er nogle sjove træningsvaner, du har. Spændende at følge :-) Det er ret veldokumenteret at ens kondition falder ganske hurtig ved selv korte pauser. Det jeg tror, du har været ude for er, at du har løbet med en meget højere intensitet, således at din tid ikke er blevet dårligere siden sidst. Jeg kan se i din anden tråd, at du har løbet med en kilometertid på 6 min. En sådan tid vil du nok kunne holde et stykke tid uden den store træning, men der er ingen tvivl om, at du ikke kan holde 14 dages pause, hvis du er nede omkring en kilometertid på 4½-5 min. Ikke fordi det skal være et mål i sig selv. Bare det at komme ud at løbe er jo fint, men jeg ved jo, at du arbejder hen mod en kilometertid på 3 min. :-)

#3

BrianNNs billede
Ja, som Søren skriver er det en veldokumenteret kendsgerning, at selv forholdsvis korte træningspauser kan medføre ganske store fald i konditionen. Og som Frank også er inde på, kan det tage lang tid at genopbygge det tabte - det er helt klart lettere at miste det end at vinde det tilbage igen, desværre... Så der er vist ingen tvivl om at en 14 dages træningspause kan mærkes. Det er også hvad jeg selv har oplevet, de få gange jeg har været tvunget til at holde en længere træningspause...

#4

Bedouinas billede
På grund af ferie løb jeg ikke i 3 uger og 2 dage. Om det kan mærkes? Ja, mon ikke!!!!! :----( Den første løbetur var på kun 5 km, og benene var som bly. Og tempoet? 4 minutter langsommere på 5 km og 8 minutter langsommere på 10 km. Dette er min anden uge med løb efter ferien, og længere end 10 km har jeg ikke løbet endnu. Er også lidt bange for at forcere noget. Det går lidt bedre nu, men benene er stadig tunge. Jeg giver de andre helt ret i, at det kommer an på, hvilken form man er i, hvorvidt man kan mærke en formnedgang eller ej. Jeg var i en kanon-form inden ferien med +50 km ugentlig, selvom jeg kun løb 6:00/km :) Bedouina

#5

morgenmands billede
Det er vist også vigtigt at se udsendelsen før man kan kommetere på den, den udmattede pige var udsat for en pause hvor hun kun måtte gå 1500 skridt om dagen, det svare til hvad man har brugt inden man er kommet på arbejde. Jeg har også været udsat for en pause på 3 uger grundet skade, der falt min gennemsnitlige km tid fra 4.45 til 5.15 på en 15 km og efter 2 mdr er den kun nede på 4.55:----( morgenmand

#6

Sernus billede
Jeg har haft meget travlt med arbejde, og har bl.a. derfor holdt en pause på 18 dage. Her kl 2:51 i morges tog jeg mig så sammen igen. Jeg havde forventet at det ville gå dårligt, men min teori viste sig at holde stik. Dvs. Før pausen kunne jeg løbe 5km på ca 25 minutter, i dag løb jeg de 5km på 24 minutter. På selve turen oplevede jeg at have det bedre, end jeg havde det på min sidste tur, og jeg var ikke så træt det sidste stykke. Jeg har dog ikke været helt inaktiv, har styrketrænet som sadvanlig. Ikke særligt intenst, bare nogle enkelte sæt hver dag. Skal ikke kunne sige hvor meget indvirkning det har haft. Har gennerelt spist sundt, der har kun været ænkelte dage hvor jeg lige snuppede en halv litter is til en film.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up