Øvelser til mit elendige knæ?!?!

Bregnes billede

Hejsa

Jeg drømmer, ønsker og håber at kunne løbe et marathon en dag. Sidste år løb jeg 4 halvmarathon med bedste tid på 1.28.32 og dårligste tid på 1.35.08. Ingen problemer med vejrtrækning eller lunger eller luft eller noget. ::Smile Har efterhånden løbet en del år men aldrig ud på de lange distancer over 21,1 km, fordi mine knæ er så svage. Løber 10 km på 38,57 min og 5 km på 17.58 min. jeg vejer 67 kg og er 173. Så jeg syntes ikke at min vægt bør være det store problem.
Mine knæ har aldrig været til at prale af og de har stoppet mine ambitioner utrolig mange gange tidligere. OG tro mig... jeg har fulgt diverse råd om at nedsætte træningsmængde, løbe langsommere, nye sko, kompressionstrømper... osv.
Da det nu gik så fint sidste år med 4 halvmarathons tænkte jeg at i ÅR kunne måske blive mit første år hvor mine knæ gav mig lov at løbe et marathon. (sidste halvmarathonløb var i november - har løbet 5-10 km 3-4 gange i ugen henover vinteren)
Nu var så ellers så fint igang med min 4.uge på mit marathonprogram. Idag løb jeg så en tur på 17 km m. 5.30 pr. km. Ikke hurtigt eller overdrevent i min verden. Idag kunne jeg så mærke at mit knæ igen siger nej tak! FUCK... grrrrrrrrrrrrr, hvor er det bare røvbelastende når man føler at kondien er der, men bentøjet ikke vil det samme som jeg ønsker. Det simpelthen så frustrende. Det føles som noget betændelse i mit venstre knæ. Nu er det så at jeg vil spørge jer om i kender nogle gode knæøvelser som kan laves i hjemmet? Kender i måske en hjemmeside eller bog jeg kan kigge i til at lave nogle gode hjemmeøvelser? Jeg er bare ikke særlig glad for fitnesscentre. kommer ikke afsted og gider bare ikke de centre. Har prøvet det 3 gange tidligere, men det er bare ikke mig.

Håber på lidt hjælp her:-00

Hilsen ham den nedtrykte løber som er i dårligt humør efter min løbetur idag! ØØØØØV!:Wink

På forhånd tak

#1

Bedouinas billede
Hej Bregne. Surt show - når lysten er der, men knæet siger fra. Du kan finde velegnede øvelser en del steder, både i bøger og på internettet. Prøv evt. dette link: [url]www.sportsfyssen.dk[/url] Som du kan se, har Sportsfyssen lagt nogle af deres øvelsesprogrammer ud på hjemmesiden. Der er endda også nogle øvelsesvideoer, så du kan se hvordan øvelserne bliver udført. Håber du kan bruge nogle af disse øvelser. venlig hilsen Bedouina

#2

Bregnes billede
Hej B Tak for siden... Den er absolut brugbar... Jeg er bare så træt af det! Snøft! Men jeg vil ligge mig foran tvét og gå igang med nogle af øvelserne... Hilsen B

#3

Nordboens billede
Ja det er irriterende når der ikke er enighed mellem hoved og krop, humøret bliver rigtig påvirket i dårlig retning ::-( Der findes mange gode steder med øvelser af alle slags på engelske sider, hvis du googler "knee exercises" skulle du få resultater - også på youtube hvor du kan se udførelsen. Specielt hvis du har en diagnose og googler den sammen med øvelser eller exercises kommer der mange muligheder og så må du vælge det der virker bedst for dig. Held og lykke og god bedring! :::-)

#4

lillelones billede
Hej Bregne, Hvor er det SURT ::-( Du skriver, at det føles som om der er noget betændelse i dit venstre knæ. I sådan et tilfælde synes jeg du skal opsøge en specialist og få dit knæ undersøgt og evt. scannet - ved en scanning kan man se om der evt. skulle sidde noget betændelse i slimsækkene, eller om det måske er noget helt andet som er i vejen. Held og lykke ::-)::-) Lillelone

#5

Bregnes billede
Tak for svarerne. Jeg vil straks gøre brug af dem... Håber at jeg vender stærkt tilbage i løbet af året. Har da trods alt meldt mig til kalkmineløbet i juni-måned. (den halve distance) Håber at mit knæ trodsalt bliver klar til det.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14589:

Claus Trusts billede
Nybegynder. Løber 5-7 km 3-4 gange om ugen, Har aldrig deltaget i løb, men vil gerne i gang. Har et...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk