Ømme knæ

Joggers billede

Jeg har nu - for første gang i mit liv - løbet sammenhængende i 4 mdr, 3 gange om ugen, med meget langsom opstart, fordi jeg aldrig i mit liv har dyrket nogensomhelst form for sport overhovedet (er 39 år). Har taget det meeeeget roligt, og har løbet efter et begynderløbeprogram, og er nu oppe på 5 km pr gang. Har ikke så travlt og stræber som sådan ikke efter noget bestemt. Foretrækker de lange ture (dvs 5 km) og synes at intervaller er anstrengende at løbe, så det har jeg ikke gjort så tit. Jeg løber skiftevis på asfalt, på løbebane og så på en "bulet" landevej. Løber i sko, der er "skræddersyet" til mig efter at have foretaget en løbestilsanalyse for ½ år siden (overpronerer lidt) og har - 7-9-13 - overhovedet ikke mærket noget til nogensomhelst form for skader, ømhed eller andre gener (og har virkelig også holdt mig til løbeprogrammet, der lægger vægt på at passe på, dvs at jeg holder mig til ikke at gå mere end 10 % frem pr uge.

Inden for de sidste 2 mdr har jeg ikke gjort så meget ved at strække ud, da jeg læste at det ikke var/er nødvendigt (?), og det har jeg ikke mærket noget til.

Nu er det sådan, at forleden aften løb jeg i en halv times tid, på asfalt, grus, græs, etc, lidt op og lidt ned, dog mest på fladt asfalt. Da jeg var færdig med at løbe "vred" jeg om på foden, men det gjorde kun ondt i få sekunder. Dagen efter syntes jeg, at jeg have antydningen af ømme knæ. Ventede derfor med at løbe til 2 dg senere, og startede på løbebanen, men kunne stadigvæk "mærke mine knæ". Det gør slet ikke ondt, er faktisk heller ikke ømt, men kun antydningen af ømt. Da jeg er totalt uerfaren med løb vil jeg ikke risikere at få skader, for jeg er bange for at jeg aldrig kommer i gang igen, hvis jeg holder pause nu.

I dag var jeg ude at løbe 5 km, og kan godt mærke det i knæene, de er lidt omme, og jeg har lidt svært ved at sidde med bøjede knæ. Sådan plejer det ikke at være.

Er der noget, jeg bør gøre? Skal jeg tage det roligere, eller er det ganske normalt, og skal jeg bare fortsætte som jeg plejer??:confused:

Jeg kan endnu en gang understrege, at jeg ikke synes at jeg overanstrenger mig.

#1

Sørens billede
Hej Jogger Du gør jo ellers alt det rigtige. Spørgsmålet er, om dine ømme knæ har noget med dit vred på foden. Måske er det bare tilfældigt, at knæene er blevet ømme efterfølgende. Normalt vil ømme knæ jo være tegn på lidt overanstrængelse, som afhjælpes med lidt pause og mindre intensivt løb. Og det lyder også som om, det er det, du har gjort. At du har svært ved at sidde med bøjede knæ lyder ikke så godt. Jeg synes faktisk, du burde poste et indlæg hos fysioterapeuterne. De vil måske kunne give et bedre svar på, hvad der kan være galt, og hvad du bør gøre. Når du gør alt det rigtige, er det lidt svært at give flere råd :)

#2

Joggers billede
Tak, Søren, det kan være at du har ret. Jeg vil prøve at tage det lidt roligt de kommende uger, og se, om ikke det bliver bedre. Sidder og skriver speciale, så det kan være, at den psykiske belastning (og den dårlige nattesøvn) går ud over formen og gør mig lidt mere modtagelig for at få lidt skavanker. Jeg tager det roligt nu, og prøver igen om et par uger, når opgaven er færdig. Tak for svar

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk