Vintertræning

FangMigs billede

Jeg er tidligere cykelrytter og nu ivrig løber (med forkærlighed for ½marathon distancen).

Som cykelrytter er året delt op i faser; hvor december går med at drikke sig fra sans og samling, går de resterende 11 månender med træning og askese. Januar, februar og marts var for mit vedkommende lagt an på to fokuspunkter - jeg havde ofte brug for at smide nogle kilo og så skulle jeg have så mange tusinde lilometer i benene som muligt. I denne periode havde jeg ingen fokus på interval eller syretræning.

Hvordan griber I løbere vinterperioden an? Jeg synes, at jeg her på siden kan læse mig til at mange løbere løber intervaller og træner syre året rundt - er det rigtigt og i så fald hvorfor?

Kan i have en god jul

Mvh

Jakob

#1

Henrik Lund Jensens billede
Hej Jakob Tak for dit spørgsmål. Det er meget forskelligt fra løber til løber. De fleste benytter vinterperioden til grundtræning, dvs. hvor hovedvægten lægges på længere ture i moderat tempo. Men der er også nogle, som deltager i løb, som jo arrangeres hele året rundt, serieløb, jule- og nytårsløb osv. Derfor lægger nogle løbere også mere intensiv træning ind i vintermånederne, hvis de skal deltage i konkurrencer. En stor gruppe løbere - som du selv - fokuserer på 10 km, 1/2 maraton og maratonløb i sæsonen. Og de dyrker først og fremmest "kilometer-træning" i perioden oktober - marts. I princippet kan alle trænigsformer dyrkes året rundt. Men det er sværere at holde tempoet på hurtigere ture/intervaller, når vejret er dårligt (eller der er meget sne, som på det seneste). Pøj-pøj - hvordan du end tilrettelægger din vintertræning;;-) Henrik Lund Jensen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk