Træthed i lægmuskler forhindre længere løb

Ejvind Mørtzs billede

Hej Henrik,
Tak for en god brevkasse.
Jeg træner til HCA halvmaraton den 19 sept og har problemer med træthed/smerter i lægmusklerne når jeg løber mere end 8 km. Det virker ikke som en skade, det er i begge lægge, ca 10 cm under knæet hvor musklen er tykkest. Trætheden kommer når jeg løber over 8 km, trætheden udvikler sig gradvist til smerter når jeg løber længere og ved 12-13 km kan jeg ikke løbe længere. Lægmusklen føles hård, og læggen tung som bly. Smerten forsvinder lige så snart jeg standser, og efter løb er der ingen problemer overhovedet.
Jeg har løbet jævnligt det sidste 1.5 år, og løber nu 2-4 gange om ugen ca 25-35 km. 10 km kan jeg løbe på ca 53 min.

Hvordan kan jeg specifikt træne mine lægge så jeg kan gennemføre 21 km om 40 dage? Jeg vil gerne kunne løbe hele vejen i ca 5.30 min/km.

Mvh og tak for hjælpen Smile
Ejvind

#1

Henrik Lund Jensens billede

Hej Ejvind

Tak for de pæne ord. Det er flot, at du har et mål om at løbe 21,1 km til HCA Marathon. Men jeg bliver lidt bekymret, hvis du har træthed/smerter allerede efter 8 km. Har du forceret din træning? Har du løbet mere, end du kunne holde til, måske uregelmæssigt? Generelt må du kun øge din træningsmængde (tid x intensitet) med maksimalt 10 % pr. uge.

Trætheden kan have mange årsager: ophobning af mælkesyre, mindre muskelkramper, forskellige former for "ømhed". Umiddelbart lyder det en smule mystisk, at dine smerter forsvinder efter løb (?). Jeg går du fra, at du laver strækøvelser efter hver træning og også om morgenen.

Jeg tror, du skal opsøge en god fysioterapeut, som vil kunne lave en klinisk undersøgelse af dine lægmuskler. Han/hun kan specifikt fortælle dig, hvor generne opstår og måske også hvorfor.

Ren træningsmæssigt skal du være helt klar de sidste tre uger før løbet, før det er realistisk at kunne gennemføre den halve maraton.

Håber, du får klaret problemet - mail gerne tilbage med spørgsmål/uddybninger.

Med venlig hilsen

Henrik Lund Jensen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk