Tilbagevendene løber.

Anders N.s billede

Hej Brevkasse.

 

Jeg er en ung fyr på 22, der netop har besluttet at vende tilbage til løb.

Jeg har tidligere løbet meget, bl. a. en del korte løb, men også nogle længere. Efter en periode på ca. 4 år, hvor jeg havde mange løbeprojekter og mange kilometer hvert år, var motivationen og lysten forsvundet. Dette har resulteret i ca. 1½ års pause, hvor jeg begyndte i Fitness. Jeg har styrketrænet et lille års tid og har taget ca. 7-8kg på i muskelmasse, nogle af dem selvfølgelig på benene.

Jeg har altid haft generelt store ben, med meget muskelmasse, specielt i forhold til andre løbere omkring min fart.

 

Mit spørgsmål er: Er det muligt at mindske muskelmassen i benene, eller vil det ikke give nogen fordel mht. fart, primært på lange distancer?

 

 

Jeg håber i kan hjælpe mig!
Skriv endelig, hvis der er noget information jeg har udeladt eller i har spørgsmål :)
 

På forhånd tak.

Anders.

#1

Ole Stougaards billede
Hej Anders
 
Jeg har selv har et skift fra løb og triatlon til styrketræning og har tage nogle kilo på. Og uanset om det er fedt eller muskler, så er det mere eller mindre død vægt ift dit løb over længere distancer, og det gør dig helt sikkert langsommere. Regn med ca 2 sek per kilo per kilometer du løber langsommere.
 
Så hvis du gerne vil prioritere dit løb så drop styrketræningen og fokuser på den aerobe løbetræning, som i sig selv er rimelig nedbrydende. Så vil du sandsynligvis stille og roligt miste noget mukelmasse, men vær indstillet på at det tager lang tid.
 
Vh
 
Ole

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up