Stikkende smerte under knæ

Martin Bork, Admins billede

For Terry

Hej

Jeg oplevede for 2 uger siden under en løbetur en pludselig stikkende smerte under knæet fra det ene skridt til det andet. Det var så slemt at jeg måtte opgive at løbe videre. Der var ikke umiddelbart nogen hævelse, og smerterne forsvandt ved hvile med benet oppe. Jeg kunne dog ikke gå helt normalt, men kunne godt støtte, dog ikke med belastning. Det er blevet gradvist bedre, og jeg har ikke problemer med at gå, men kan fortsat ikke løbe. Jeg kan mærke et ømt punkt på venstre inderside i en lige linje under knæet hvis jeg trykker på det. Jeg har også prøvet at spinne et par gange uden nævne værdige problemer, dog blev det ømt efterfølgende - men det går altid helt væk ved hvile. Som nævnt er det i bedring for hver dag der går, og jeg føler ikke som sådan at knæet er løst, og jeg kan uden smerte lave side bevægelser. Jeg står og skal afsted på skitur om 1 uge, hvor jeg er en erfaren snowboarder, og mit spørgsmål er om du tror jeg kan skade mig selv yderlig ved at gøre det, og vil en knæbandage/støtte hjælpe mig til at komme i gang igen.

Jeg har dog inden dette skete oplevet lettere smerte i og omkring mit skinneben, og har haft problemer med at side på hug, eller strække den store lårmuskel. Dette er også forværret lidt, da jeg godt kan for knæet skyld, men hvis jeg strækker igennem kommer der stærk smerte i underbenet, nærmest som i selve knoglen. Jeg har ikke kunne få en tid ved lægen, grundet julen, og håber du kan give mit en vurdering.

Min trænings historie er jævnligt løb  og jeg cykler også en del. Jeg har både løbet Maraton og gennemført Ironman. Jeg har aldrig før været skadet eller mærket smerte i knæet. Jeg er 39 år gammel og har dyrket sport hele mit liv, dog uden problemer før nu.

Tak for på hånd

mvh Terry

#1

Jesper Birkedals billede
Hey Terry Det er jo altid et kritisk tidspunkt op til skiferie, for man tager afsted for at være aktiv, så kroppen skal gerne være i orden. Jeg hæfter mig ved at du trods dine gener mærker bedring, det er ALTID et godt tegn. Når du kan spinne uden gener, så fungerer dit knæ jo til en hvis grænse. Der er stor belastningsforskel på at løbe og cykle, så jeg ser mange triatleter på briksen som er cykle 180km men kun løbe 3 minutter så får de smerter i knæet. Dine knæsmerter kunne derfor med din gode beskrivelse skyldes problemer oppefra. Alle de muskler der hæfter omkring. Knæet kommer fra bækkenet, så det er ofte at årsagen ligger i bækkenet og symptomer ligger i knæet. Men summa summarum, så synes jeg du skal tage på ski, lig især mærke til reaktionerne i knæet, jeg kan forestille. Igang du kan det meste på ski, for hvis årsagen til dine knæsmerter ligger i bækkenet så vil det at stå "stille" på ski ikke udløse nogen særlige problemer, for du er ikke i bevægelse som du er ved løb. Oplever du forværring, så løb lidt mindre, men jeg tror det går fint Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15648:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up