Springerknæ læge eller fys?

Lars Malmross billede

Jeg har nu i ca. 2 mdr. haft problemer med knæet, jeg er ret sikker på det er et springerknæ da alle symptomerne passer.
Det begyndte da der var ca. 2 km. tilbage af et ret kuperet halvmaraton.
Jeg har løbet lidt efter skaden kom, men det blir ikke til så meget, pga. smerter.
Nu går mit spørgsmål på om jeg skal søge læge først eller direkte til fys. Hvad er erfaringerne med det.

#1

Jesper Birkedals billede

Hejsa

Min erfaring er at du skal bruge os begge to af flere grunde.
1 grund er at du skal have en henvisning fra din læge for at komme til fysioterapeut.
2 grund. Hvis din skade har nået inflammationsniveauet så kan du have god grund til at indtage noget antiinflammatorisk medicin som din læge skal udskrive.

Når det så er sagt, så er det meget sjældent at skaderne når et slemt inflammationsniveau. Et springerknæ er en irritation af tilhøftningen af lårmusklen, som du sikkert har læst dig til, men årsagen til dette er IKKE et overforbrug af musklen, det er en fejlbelastning af bækkenet. Symptomerne ligger i knæet, men årsagen ligger i bækkenet.

Dette syn vil din læge nok ikke dele, sådan er det nu engang, vores to verdener og syn på kroppen kan desværre forvirre mange patienter, for vi siger noget vidt forskelligt. Jeg vil sige at det er os fysser der står med problemerne, mens lægerne ofte forsøger at dæmpe symptomerne, så vil jeg hellere finde årsagen, og det er bækkenet.

Mit bedste råd til dig er opsøg en osteopat, de har styr på at finde årsagen til dit springerknæ, sig endelig til hvis du skal bruge hjælp til at finde en

venlig hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15383:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk