Smerter v. venstre underben.....

John Palmblads billede

Hej!

Jeg er startet med løbe for ca. 1/2 år siden. Jeg startede stille og roligt op med 5km. løbeprogram fra nettet af. Fik meget hurtigt et par rigtig gode løbesko hvor jeg blev testet i en butik. Alt er gået over al forventning hvor jeg løber nu ca. 3gange om ugen og kan nu løbe 11km i en fornuftig tid. Men for en uge siden fik jeg ondt i venstre ben under knæet og ned til foden både foran og bagved benet. Kunne dårligt nok gå da jeg var færdig. Det blev en anelse bedre bedre dagen efter på mit arbejde hvor jeg køre som dis. chauf. Og som ihærdig nybegynder af løb tænkte jeg at smerten bare skulle løbes væk som jeg forsøgte dagen efter skaden. Dette blev det kun meget værre af. Efter anbefaling fra en erfaren løber af fik jeg at vide jeg skulle holde mig i ro ca. ca.4 dage. Det er så gået godt i de dage hvor der har været ro på benet. Men da jeg startede op igen igår på en 6,6km. tur kom smerten igen hvor jeg har svært ved at gå normalt efterfølgende. Det et lige som om at når jeg først har gået få meter og er varmet lidt op fortager smerten sig. Jeg laver en kort opvarmning inden løb med lidt øvelser og strækker ud når jeg er færdig. Hvad tror i det skyldes???? Er der noget i mener jeg gør forkert? Kan jeg selv helbrede/forbygge det ved øvelser? hvor lang tid mener i jeg skal holde mig i ro fra løb?

 

De bedste hilsner

John P.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej John

 

Tak for dit indlæg,. Der er jo heldigvis nogle positive elementer i det du skjriver, specielt at dine smerter varierer, og at du kan løbe dem bedre, det tyder mest på funktioelle problemer, dvs der er nogle muskler og led der ikke arbejder ordentligt ift til hinanden, det kan være en reaktion din krop lige skal have lidt ro til at acceptere, eller også er det noget du lige skal have kigget lidt på.

 

Der kan være oceaner af muligheder til hvorfor du får dine symtptomer, men jeg vil sige hvis der er nogen bedring i løbet af 14 dage, så kig forbi en behandler, hjælper gerne med at finde en til dig, så du kan komme problemerne kvit igen.

 

MVH Jesper

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk