Smerter på siden af højre knæ

Arne Olsens billede

Hej

Jeg har fået smerter på ydersiden af mit højre knæ.

Det opstod første gang igår under opvarmningen til E-løbet, hvor jeg fik ondt og havde svært ved at sætte fart på. Jeg forsøgte alligevel at starte, men efter et par kilometer blev ømheden værre og værre og tiden langsommere og langsommere, så ved slottet efter knap fem kilometer udgik jeg.

Jeg har igennem hele august og september trænet til Warszawa Marathon og fuldførte i godt fire timer for en uge siden. Undervejs oplevede jeg første gang i mine nu 17 marathons at få krampelignende ømhed i det højre knæ, men kunne trods alt løbe hele vejen.

Efter marathonet løb jeg let om torsdagen og mærkede intet til hverken syre i ben eller ømhed/smerte i knæet.

Nå jeg husker tilbage på min træning efter sommerferien, så husker jeg at jeg nogle gange har kunne mærke noget (ikke ømhed) i knæet, som jeg ikke har haft før, men da det ikke har forhindret mig i hverken at løbe langt eller hurtigt, så har jeg bare fortsat.

Håber I kan give et bud, inden jeg render til lægen, som giver mig to panodiller og siger at jeg bare skal slappe af wink

#1

Jesper Birkedals billede

TIHej Arne. Tak for dit indlæg. Du er jo en erfaren herre indenfor løb, 17 marathons uden knæproblemer eller andet, vidner jo først og fremmest om at løb ikke er noget nyt for din krop, og at skader heller ikke har plaget dig, så noget er gået galt siden du har fået ondt i knæet. Den hyppigste årsag til smerter på ydersiden af knæet skyldes ofte for høj spænding i det lange senebånd der ligger på ydersiden af låret. Denne høje spænding kommer i min verden altid fra en muskel på forsiden af bækkenet som hedder Tensor. Den muskel bliver til det lange senebånd, så det er den der kontrollerer spændingen i vævet omkring knæet. Det som oftest irriteret musklen er problemer med bækkenet. Den diagnose din læge måske ville stille på dig, eller andre er løberknæ, og du har sådan også ondt det rigtige sted til det, men løberknæ opstår ALTID pga bækkenproblemer. Så nøglen til dine knæsmerter ligger i hvad har påvirket dit bækken til at kompensere i en sådan grad at tensormusklen ikke kan slappe af. Her er mulighederne mange. jeg kan nævne, operationer i maven, blindtarm brok o.a. besøg hos tandlægen, hvis du har været hos tandlægen indenfor det seneste stykket tid og fået lavet rodbehandling, ny krone, trukket tand ud, den slags. løbesko, indlægssåler, for meget korrektion af fødderne, så hvis du har skiftet sko til en ny model. Hjernrystelse, biluheld i nyere tid. øjenoperationer imod skelen eller synsproblemer. Det kunne jeg godt i første omgang godt tænke mig at høre om du kan sige til en eller flere af disse ting. MVH Jesper

#2

Arne Olsens billede

Hej Jesper

 

Tak for det hurtige svar.

 

Umiddelbart kan jeg desværre ikke nikke genkendende til ret meget.

Operationer har jeg ikke prøvet, en visdomstand blev trukket ud i 2002. Jeg har løbet i Asics Keyano siden model 17, nu med nummer 19. Kontaktlinser siden 2007 kan det vel heller ikke være.

 

Det eneste anderledes op til smerten er, at jeg i starten af august løb et helt marathon ifm. træningen til Warszawa Marathon, men jeg har før prøvet at løbe to marathon med 5 ugers mellemrum og så fik jeg denne krampelignende tilstand i slutningen i Polen, men hvor jeg løb videre; det havde jeg heller ikke prøvet før.

Løbeskoene som jeg har brugt i forløbet er fra 2011 og har rundet 700 kilometer, men om de er blevet "flade" før tid, ved jeg ikke, men det kunne måske være en mulighed?

Arne

#3

Arne Olsens billede

Hej Jesper

Jeg har prøvet at slappe af med løb i den sidste uges tid efter Eremitageløbet. Jeg havde ondt de første par dage efter, men det tilskriver jeg lidt, at jeg fik løbet fem kilometer, selvom det gjorde ondt.

Jeg har idag været ude og løbe og allerede efter ca. 300 meter kom smerten tilbage. Jeg gik nogle hundrede meter , hvor der så ingen smerter var og forsøgte så at løbe igen, men smerterne var der med det samme.

Jeg overvejer at få en tid ved en fysioterapeut i håb om at han/hun kan afhjælpe problemet.

Arne

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk