smerter på forsiden af lårene

LPHs billede

Jeg oplevede for 28 år siden hvor jeg løb og cykel trænede nogle meget kraftige smerter i mine lår - og jeg har igen efter at jeg er gået i gang med at træne mere systematisk fået de samme smerter - det gør afsindig ondt - jeg er 51 år

De kommer ikke direkte i forbindelse med træning men et par dage efter og typisk kommer hvis jeg går ned af trapper - eller bar ved at gå lige ud
Jeg kan gå el. løbe roligt og så lige pludselig kommer de
De kommer i begge ben men ikke altid samtidig
De kommer gerne både på indersiden og ydersiden af låret - og ikke altid det samme sted
Der er igen ømhed inden og funktionaliteten er ikke påvirket - jeg kan svømme uden problemer

Jeg har søgt hjælp hos en rheumatolog men han havde ingen idé hvad det kunne være -

Har du mødt andre med disse symptomer ??

vh
LPH

#1

Jesper Birkedals billede

Hej LPH

mange gange undskyld for den lange ventetid, havde overset dit spørgsmål.
Jeg har mødt flere med uforklarlige symptomer som dine, også på forsiden af låret. Ofte så er der ikke noget strukturelt i vejen, dvs dit problem kan ikke ses på prøver, røntgen, scanning osv, og det er kun godt, MEN der er noget funktionelt i vejen.
Smerter på forsiden af låret er ofte i to nerver derhedder Femoralnerven og obturatorius nerven, man kan sige de er lillebrødre til iskiasnerven som den fleste kender. Den forsynet bagsiden af benet, og er kroppens største nervegren.

Der er stor forskel på disse nerves passage ned i benet. De to nerver som jeg mistænker du har ondt i løber på forsiden af lysken og ned igennem små passager i bækkenet. De kan blive afklemt forskellige steder i kroppen. Et vigtigt sted er i en muskel der hedder psoas, som er din dybe hoftebøjer. Denne muskel kan klemme på dine nerver så når du bruger musklen, så trykker den nerverne og giver disse karakteristisk jag i benet, de er ikke farlige, men er voldsomt irriterende.

Det du bør gøre er at få noget hjælp til at finde ud af hvorfor din psoas musklen driller dig, der kan være mange forskellige årsager bagved, og det er ikke dig der træner forkert eller gør noget forkert, ofte ligger der noget andet bagved som gør at du begyndet at få ondt.

Omkring behandling, så vil jeg som altid anbefale en Osteopat, hvis du mangler hjælp til at finde en, hjælper jeg dig gerne.
Er du i københavnsområdet er du velkommen her på klinikken, vi arbejder med osteopati til daglig, du kan se mere på www.causaklinikken.dk

MVH
Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk