Smerter i siden under brystet

Lotte Gravlev Jensens billede
Hejsa Jeg er igang med at løbe op til mit første halvmaraton. De seneste uger har det betydet jeg har skulle løbe op mod 12-14 kilometer. Har tidligere løbet 10 kilometer uden problemer, men nærmest præcist efter 40 minutters løb er jeg nu begyndt at få store smerter i siden helt oppe under brystet, det er så store smerter at jeg knækker sammen og må afbryde løbeturen. Jeg har forsøgt at sænke tempoet men resultatet og smerterne er de samme, det starter cirka efter de 40 minuttter. Smerterne forsvinder når jeg går, jeg har forsøgt at holde et par minutters pause og herefter fortsætte, det er umuligt da smerterne kommer så snart jeg nærmest tager det første skidt og starter igen. Det har varieret hvilken side smerterne er kommet, dog aldrig i begge sider på en gang. Ved siden af løb spiller jeg en del håndbold og har hafterfaringer med at have sidestik, de her smerter her er noget kraftigere, sidder langt højere oppe og afhjælpes ikke ved at holde en lille pause. Jeg er usikker på hvorvidt det kan have noget med manglende eller for meget mad eller væske inden løbeturen - eller hvordan eller hvorledes jeg burde forholde mig. Håber i kan hjælpe mig på vej til hvad det evt. Kunne være - for motivationen er lige nu i tip top for at komme i form til at løbe et godt halvmaraton Mvh Lotte

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Lotte

 

Tak for din mail. og jeg har allerede flere gode bud på hvad der kan drille dig. Først og fremmest kan din krop godt løbe, det har den ligesom bevist de første 40 minutter, men så går de galt, og der er en del strukturer i det område du har ondt der bliver bevæget igennem mange gange, på 40 minutter, og det skulle jo være godt og sundt :), men i dit tilfælde er der noget der arbejder imod. 

Først og fremmest skal jeg høre om der er nogle tilfælde i hjerteproblemer i familien, for det du mærker kan være fra hjertet, nu skal du ikke blive bange, men som behandler og rådgiver er det vigtigt at praktisere sikkert, og hjertebesvær er helt klart noget der skal be/afkræftes. 

Så en tur forbi egen læge i første omgang, der kan lytte og vurdere om der evt skal laves mere undersøgelse. 

Langt de fleste gange er der heldigvis ikke noget med hjertet:) De andre strukturer i området der kan lave ballade er mellemgulvet, dine ribben og hoftebøjerne. alle tre strukturer er meget aktive under løb, og hvis der f.eks ikke er nok bevægelse i dine ribben, jamen så kan de klare X antal bevægelser og så kommer der smerter, så du egentlig langsomt bygger problemet op, der i dit tilfælde tager 40 minutter. ribben kan miste en del bevægelse hvis de har været brækket, eller trykket, så når du spiller håndbold så ved jeg at der kommer en del klask, tryk, og slag imod ribbene, har været fys i håndboldverdenen, så jeg ved godt der bliver gået til den, så sådan noget stivhed som ikke er farligt, kan hurtigt påvirke mellemgulvet og dine hoftebøjere, så du får en stiv region omkring brystet, og når man er løber, og skal løbe langt, så går det bedst når man er symmetrisk i kroppen, dvs at kroppens led bevæger sig ens i begge sider. 

Så det du kunne prøve er INDEN du løber at sætte dig på en bænk eller stol og varm din ryg godt op, ved at sidde og vride ryggen, klassiker med et kosteskaft på ryggen. , lav en del dybe ind og udåndinger og stræk godt ud i lårmuskel, og se om du kan løbe mere frit og længere end de 40 minutter

 

mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up