Smerter i hoften/lænden efter træning

Mia Benthiens billede

Hejsa,

 

Jeg håber at jeg muligvis kan få en hjælp eller rådgivning her som jeg kan bruge til noget.

Min historie er at jeg for 2 år siden havde en discospolabs mellem 4 og 5 lændeled, den trænede jeg væk og i dag mærker jeg ikke rigtigt noget til den, udover lidt milde gener i min iskiasnerve ned i højre ben, ikke smerter men sommetider uro. 

Nu er jeg begyndt at løbe og nyder det virkelig, sideløbende træner jeg i loop cirkeltræning, hvilket jeg også holder meget af og for at styrke min muskulatur hele vejen rundt. 

Nu kommer jeg til problemet, mens jeg træner mærker jeg ikke noget, men en time til to når jeg er kold igen får jeg nogle meget stærke smerter i lænen/hoften i højre side. Smerterne bliver en slags krampe når jeg rejser mig op og jeg kan ikke sidde ned men må ligge eller gå. Jeg har været ved lægen med det og hun mener at det er et låst bækken jeg døjer med, det underlige er bare at jeg overhovedet ingen smerter har hvis jeg ikke træner. Jeg er bare meget ked af ikke at kunne træne, jeg vil rigtigt gerne være aktiv og det jeg har lært fra "polabstiden" er at det er vigtigt at holde sig i form og styrke muskulaturen. 

Det skal lige siges at det er lige meget om jeg løber, cykler en lang tur eller går i loop, er jeg aktiv må jeg regne med at betale regningen med smerter! 

Det går mig meget på og jeg synes ikke at jeg får en hjælp som jeg kan bruge til noget når jeg går til lægen.

 

På forhånd tak

 

Mia Benthien

 

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Mia

Det er jo trist med din træning. Jeg har mødt historier som din, og med forhistorie med prolapsen så har jeg en idé til hvad der kan irritere dig.

Den prolaps du har haft har med stor sandsynlighed været ude og trykke på dine nervebaner, efter et stykke tid trækker den sig somregel tilbage, men den kan have efterladt noget arvæv derude og det mest vigtige stivhed af dine nervebaner.

Stivhed i nervebanerne er ikke farligt, men kan give problemer der matcher dine smerter. Problemet vil som du beskriver komme til udtryk efter at du har været aktiv, fordi der kommer en overreaktion fra dine nerver,. Dit problem kan være blevet være hvis du i tiden efter din prolaps har slået hovedet eller fået et ryk i hovedet, der kan også være andre årsager bagved

 

Min helt klare anbefaling vil være en osteopat, og jeg skal gerne være behjælpelig med at finde en til dig

 

MVH

Jesper Birkedal

#2

Mia Benthiens billede

Hej Jesper,

 

Tusind tak for svaret, det kan jeg meget bedre forholde mig til end den låste hofte.

Jeg har været på nettet og har søgt, jeg bor i Skagen er den nærmeste osteopat virkelig i Herning? Eller kender du en tættere på mit hjem?

Vil smerterne egentlig blive mildere hvis jeg fortsætter med at træne? Jeg mener at det kunne være at de så ville blive mindre stive og derved måske fortage sig? Bare en strøtanke.

 

Venlig hilsen

Mia Benthien

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Mia

Det er faktisk rigtig  at smerterne bliver mindre over tid, hvis smerterne kommer fra det problem jeg mistænker, desværre så kender jeg heller ikke andre osteopater end dem i Herning eller længere sydpå, der kan være nogle studerende i nærheden af dig, men jeg kender desværre ikke nogen.

Så jeg tror desværre at du skal ud på en køretur for at finde en osteopat, eller kombinere det hvis du alligevel skal på ferie eller besøge nogen i andre dele af landet.

MVH

Jesper

#4

Mia Benthiens billede

Hej Jesper,

 

Ja jeg må prøve at se hvad der sker i løbet af sommeren, jeg takker mange gange for rådgivningen :)

 

Hilsen Mia

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk