ondt på forsiden af anklen

Elsebeth Brødholts billede

Hej.
Jeg plejer at løbe i neutralsko - sko mod let overpronation. Da vinteren startede købte jeg trailsko fra Salomon ( som også kunne bruges på asfalt ). De var så gode at løbe i, så jeg nok har dummet mig og løbet for lange ture i dem - 3 ture på 8-10 km ! Under sidste tur fik jeg irritation på forsiden af venstre ankel. Efterfølgende var jeg rød og hævet og når jeg flyttede huden op / ned i området knitrede det. Det er nu 1 uge siden og jeg har holdt pause med løb, bortset fra 1 km på løbebånd for 3 dage siden. Det forværrede det ikke. Jeg har ikke ondt, men kan godt fornemme en anelse hævelse. Har brugt dels Voltaren dels Traumeel salve. Har du et bud på hvad det er ?
Venlig hilsen
Elsebeth

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Elsebeth

Du rammer lige ned i et meget populært emne for tiden, valget af de korrekte sko. Du skriver at du normalt løber i neutrale sko, med let antipronation, et rigtigt godt valg vil jeg sige, for langt de fleste af os har ikke brug for nogen særlig støtte i vores løbesko.
De fleste trail sko, især Salomon har en kile i skoen, designet til den noget anderledes belastning det er at løbe i terræn, men når du så pludselig bruger dem på fladt underlag, så er det en markant anderledes belastning af dine fødder end du er vant til, dette kan godt få diverse muskler i foden til at reagere, hvilket er det jeg tror du oplever lige nu.

I første omgang ville jeg give et par dages ro, og så ellers hoppe tilbage i dine normale sko, og gemme dine trail sko til lidt mere terræn løb, hvis du gerne vil have en trail sko til at løbe på sne og is på fladt underlag, så findes der også neutrale trail sko som du kan investere i.

Der er også den mulighed at du har løbet lidt for meget i de nye sko, så efter et par dages ro, kan du også prøve en tur i Trailskoene igen, men vær opmærksom på om du begynder at opleve problemer som dem du har nu, f.eks i knæ, lyske hofte ryg, hovedpine, hvis du gør så skal du nok holde dig til at bruge trailskoene i terræn

venlig hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk