Ondt i knæet - men ikke "løberknæ"?

Tines billede

Hej! :o)

Jeg begyndte for en måned siden at løbe igen, efter at ikke at have gjort det i nogle år. Jeg nyder det sådan, og derfor har jeg ikke lyst til at holde en pause, hvis det ikke er nødvendigt.

Sagen er, at jeg er begyndt at være øm i knæet. Ikke når jeg løber, men på alle andre tidspunkter, og jeg kan særligt mærke det, når jeg går. Jeg er øm INDE i knæet og ikke over det/på ydersiden, som det klassiske "løberknæ" beskrives. 

Jeg er 27 år, sund og rask og normalvægtig. Jeg startede med at løbe efter bogen "Løb hurtigere længere"s anbefalede startprogram: "2 min. gang, 2 min. løb" gentaget 7 gange. Dog løber jeg ikke hver anden dag, som bogen sagde, men hver tredje. Efter nogle uger er det nu "2 min. gang, 4 min. løb" gentaget 5 gange. Jeg føler ikke, det er særligt svært. Jeg løber i gamle, men "rigtige" løbesko (købt i en butik hvor jeg fik min løbestil analyseret) på stier osv., men ikke på asfalt. Og jeg varmer op og strækker ud, som jeg skal.

Har jeg startet for hårdt ud og overbelastet mit knæ? Skal jeg stoppe og holde en pause? Eller er en smule ømhed helt normal?

Håber I kan hjælpe en stakkels nybegynder, der ikke vil lægge ud med at gøre det hele forkert :)

Venlig hilsen Tine

 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Tine Det lyder ikke rigtigt som om du gør noget forkert, den træning du beskriver er slet ikke i nærheden af at kunne takseres som overtræning, heraf heller ikke nogen overbelastning. Men noget gør jo ondt på dig, så der er noget der ikke fungerer. Det positive er at du ikke får ondt undervejs men bagefter, hvis der er noget i knæet der er gået i stykker f.eks menisken eller er ledbånd, så har man ofte smerter undervejs. Min erfaring med symptomer som dine er at det ofte kommer som et resultat imellem nedsat bevægelse imellem fod/bækken eller bækken/kranie. Eller begge dele. Er der nedsat bevægelse i bækkenet så vil de muskler der strækker sig fra bækkenet til knæet arbejde under stress, ikke fordi du er i dårlig form eller for slap/svag men fordi du mangler bevægelse. Årsagen til din nedsatte bevægelse i bækkenet som du med stor sandsynlighed har er ikke farlig og kan have mange årsager, så der er med garanti sket noget med din krop i dine løbeårspause, men nogle af de klassiske ting der kan skabe stivhed omkring bækkenet er - graviditeter - fordøjelsesbesvær - tandpronlemer / kæbeproblemer/ rodbehandlinger / visdomstænder - forkerte løbesko - operationer i maven blindtarm brok - biluheld hjernerystelser halebensproblemer Og flere endnu, mange undervurderer vigtigheden af deres løbesko de tror de har De rigtige men gang på gang må jeg bede folk skifte sko netop fordi de ofte er overkorrigeret på deres fodstilling som kan resultere i knæsmerter Er der noget af ovenstående du kan nikke genkendende til? Mvh Jesper

#2

Tines billede

Hej! Tak for det super hurtige svar! 

Det skulle da lige være fordøjelsesbesvær - jeg har altid vrøvl med maven, men det er ikke noget, jeg har en diagnose på... Skolene jeg løber i, er som sagt købt efter en løbestilsanalyse i butikken, men det er over 3 år siden. 

Vh. Tine

#3

Jesper Birkedals billede
Hej igen Somsagt så er en løbestilsanLyse ikke nogen garanti for at dine sko er rigtige, men hvis du har løbet i dem igennem. Flere år uden gener er det måske ikke dem der driller. Fordøjelsesbesvær kan uden tvivl drille dine knæ på flere forskellige måder. Så jeg vil anbefale dig at opsøge en Osteopat som kan kigge din krop igennem og finde frem til om det er det ene eller det andet der driller, eller om der er sket noget i knæet. På www.danskeosteopater.dk kan du finde lokaloversigt over osteopater i dit lokalområde

#4

Tines billede

Ok, det vil jeg bestemt overveje! Tak for svar!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk