Ondt i hælen

Mette Marie Parlings billede

Hej

Jeg har fået ret ondt i hælen på højre fod.

Det er kommet efter jeg har sat mit km antal op i januar, hvor jeg fik løbet ret meget. Fik først ondt på indersiden af begge ben, så slappede jeg lidt af løb ikke så meget ej heller så langt. Det er dog væk nu, men har nu fået ret ondt i højre hæl, når jeg har været ude og løbe. (jeg træner til en halvmarthon i april)

Jeg løbe en lille tur i onsdags, hvor jeg fik lidt ømhed dagen efter, og efter nogle dage, kunne jeg ikke rigtig mærke noget, så jeg løbe en tur i går, hvor jeg nu har ret ondt, når foden er i bevægelse.

Har du nogle bud på, hvad det kan være og hvordan jeg lige løser det? Så jeg hurtig kan kommer i gang med at træne videre.

 

Med venlig hilsen

Mette

 

PS. har løber i godt to år nu, og har løbet lange tur før.

 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej mette Tak for dit indlæg. Det er jo at klassisk problem du døjer med. For at kunne svare dig bedst muligt, skal jeg høre om du har været gravid indenfor det seneste stykke tid, eller om du har været ved tandlægen, kommet tilskade med kroppen, slået halebenet, eller haft fordøjelsesbesvær Mvh Jesper

#2

Mette Marie Parlings billede

Hej Jesper

 

Jeg kan kun svare nej til det hele. Men jeg har været forbi blodbanken i slutning af januar og problemer er opståede deromkring. Jeg tror at problemet er begyndt en gang i uge 4-5. Og blodbanken var i uge 5.

 

Mette

#3

Jesper Birkedals billede
Hej igen Jamen det er jo kun godt at der ikke er noget galt på de andre områder. Noget fungerer ikke i din krop når den opfører sig sådan som den gør. Der kan også være noget med dine løbesko, har du skiftet, og hvilken type løber du i, og er det nyt for dig at løbe så meget som du gør nu Mvh Jesper

#4

Mette Marie Parlings billede

Da jeg fik ondt, valgte jeg at tage en tur til løberen for at får mine sko tjekket. Og de kunne fortælle at mine neutrale løbesko ikke gav mig den støtte jeg havde brug for. Så nu har jeg købt et par Asics kayano, som jeg først er begyndt og løbe i efter jeg har fået ondt. Jeg har løbet flere km i januar end jeg hid tidig ar gjort. Så lige nu har jeg ikke løbet siden i søndags for at se om smarten kunne forsvinde helt og så vil jeg prøve igen i weekenden og begynde med 3-4 km i et langsomt tempo.

Hvis jeg kigger på hvor meget jeg har løbet de sidste par måneder så ligger det i november og december på ca. 30 km om månede men inden dem måneder liggede på 55-60 km også i januar på 76 km.

 

Mette

#5

Jesper Birkedals billede
Hej igen Det lyder jo som et fint løbeprogram indtil videre. Der bliver svært at give en vurdering, specielt når du nu skal til at løbe i en markant anderledes sko end tidligere. Min erfaring er at en sko som kayano er alt for korrigerende på fodstillingen, paradoksalt nok har jeg mange patienter som har stor gavn af en når de først kommer i den sko, netop fordi den massive svangstøtte aflaster en del muskler omkring skinnebenet og foden. MEN det er senfølgerne af at løbe i en sko som kayanoen de fleste ikke forbinder. Mange får problemer andre steder i kroppen,, f.eks, et løberknæ, eller ryggener, men fordi der ofte går noget tid, så forbinder de ikke symptomerne med et evt skoskifte, Jeg vil anbefale dig at du får nogen til at kigge din krop igennem og som kan guide dig ift både valg af sko og hvad det er der ikke fungerer ordentligt, siden du har fået smerter. Mvh Jesper

#6

Mette Marie Parlings billede

Hej Jesper,

En opdatering her en måned efter.

Jeg har været hos en fysioterapeut tre gange nu, og han siger, at det er min hæl knogle der har flyttet sig og han har nu prøvet og skubbe den tilbage og ved hjælp af tap, at holde den på plads, hvor den burde side.

Og jeg kan nu løbe igen uden at have ondt. Og i går var jeg ude og løbe og i dag har jeg slet ikke ondt. Så jeg håber at alt bliver godt nu.

Så jeg kan komme videre og forhåbentlig gennemfører min halvmarthon i april.

Mange tak for dine svar. Har klart overvejet om jeg for sat skal løbe i de nye sko eller om jeg skal vendt tilbage til et par neutrale.

 

Mette

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk