Marathon

Gorm Roesgaards billede

Hej

Jeg er en 30 årige mand, som har løbet i ca. 10 år. Desværre er jeg aldrig kommet rigtig i gang, da jeg dyrker en del andre sportsgrene ved siden af, men min "fodboldkarriere" synger snart på sidste vers, så derfor vil jeg gerne begynde at løbe mere seriøst, når den tid kommer. Jeg har altid haft en okay grundform, og har løbet en del halvmarathon. Sidst i dec. med babyjogger i tiden 1.40 uden at have trænet vanvittig meget. Jeg er 178cm og vejer ca. 72kg.

Jeg vil rigtig gerne løbe et marathon i tiden omkring de 3 ½.  Findes der et løbeprogram, der kan gøre mig i stand til dette?

Jeg bliver desværre også nød til at tage højde for at fodbolden har været hård ved min krop; dårlige knæer, ankler og en venstre hofte, som lider, hvis jeg løber f.eks 15 km uden at have løbet i lang tid.

Håber du kan hjælpe

 

Mvh. Gorm Roesgaard

  

 

#1

Henrik Andersens billede

Hej

 

Tak for dit spørgsmål.

 

Der findes masser af muligheder for at at få maraton løbe planer på internettet, hvis du søger.

 

Du kan hente gratis planer, som du kan benytte, eller du kan logge dig på nogle af de træningssites der findes som eksempelvis Dinform, som jeg arbejder for. Her kan du få proffesionel hjælp og en individuelt tilpasset plan.

 

Du kan også prøve selv.

 

Det der er vigtigt er at du starter forsigtigt op med for eksempel 3 korte ture om ugen og så gradvis men maks. øger mængden med 10% pr. uge.

 

Prøv at variere træningen så meget som muligt , med intervaller, tempoløb og længere ture.

 

God træning.

 

MVH

 

Henrik

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk