Måske træthedsbrud

Anders Zachariasens billede

Hej

Jeg har en smerte i forfoden men ved ikke om det er træthedsbrud eller ej. Har været til røntgen, og man kan ikke se noget på billederne, men det er alligevel sådan, at træthedsbrud ikke altid kan ses.

Hvis det er et træthedsbrud, hvor længe skal man holde pause, hvor længe tager det at "hele" før jeg kan løbe igen? Er det måneder eller uger? Og hvor mange? Kan det evt. gøres hurtigere på nogen måde i form af ordenlig støtte eller noget?

På forhånd tak,

Anders

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Anders

Et træthedsbrud i foden er en rigtig irriterende skade, først og fremmest fordi den sidder et sted som ikke kan aflastes fuldt ud, jo hvis du ligger dig ned.

Knoglebrug siger man somregel 6 uger for at hele, så det gælder i princippet også træthedsbrud, selvom det i princippet kun er en revne i knoglen.

Den mest præcise måde et få besked er at bestille en knoglescintigrafi, det skal ske igennem din læge i første omgang, som sender dig til rheumatolog. Den undersøgelse kan med sikkerhed give dig ren besked.

Mankan også undersøge din fod rent manuelt, altså med hænderne, via tryk, og udsætte foden for vibrationer via en stemmegaffel kan man se om du reagerer, brud reagerer negativ på tryk og vibrationer, så mens du venter på en scintigrafi kan man sagtens danne sig et indtryk hvorvidt der kunne ære tale om et brud.

Når du nu er løber, så skal du kraftigt overveje hvad det er for en type sko du løbet i. Antipronationssko er en hyppig årsag til træthedsbrud i foden, skinneben og bækken, så måske skal du skifte sko, til neutrale sko, hvis ikke du allerede har neutrale sko.

hvis du vil have din fod undersøgt rent manuelt, så kan osteopater disse tricks med at undersøge foden grundigt, så jeg hjælper dig gerne med at finde en til dig.

hvis der er et brud, så er kuren, aflastning i det omfang det er muligt. indtil smerterne er væk.

 

MVH

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15383:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk