Lobebaand

Martin Kaalund Pedersens billede

Jeg er 30 aar og er kun lige begyndt at lobe. Det er cirka 10 aar siden at jeg har dyrket motion, saa det er et stykke tid siden.

For 7-8 maaneder siden stoppede jeg med at ryge, paa davaerende tidspunkt var jeg stor ryger. Efter jeg stoppede med at ryge tog jeg 10-15KG paa, saa nu vejer jeg omkring 100KG og er 183cm hoj. Derfor har jeg besluttet mig at nu SKAL jeg i gang med at dyrke motion inden jeg bliver alt for fed hehe Tongue

Jeg har kun mulighed for at lobe paa baand og jeg er gaaet i gang med jeres 0-21KM paa 20 uger. Mit sporgsmaal er om der er noget jeg skal vaere ekstra opmaerksom paa angaandende skader? Da lobe baand er meget haard overflade at lobe paa i forhold til udenfor. Mine skinneben og foder er lidt omme, men er det kun lige indtil at kroppen vender sig til det ?

Glaeder mig til at hore fra jer igen snarest muligt.

God dag Smile

Med mange venlige hilsner fra Kina

Martin Pedersen

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Martin

Din reaktion ovenpå rygestoppet lyder meget normal. Det er typisk at man tager en del kilo på bagefter. Men du har gjort det helt rigtige for din krop, så nu er det bare at komme af med kiloene igen. Løb er en rigtig god måde at komme igang med at tabe nogle kilo, for der skal sættes ind på motionsfronten, samtidig med kosten. Det er uungåeligt hvis du vil tabe dig.

Omkring det at løbe på løbebånd, så har du ret i at det er hårdt for kroppen, og især hårdt for dine hofter.
Jeg har for ikke så længe siden, læst nogle artikler fra et amerikansk forskningscenter, netop vedrørende længere løbeture på løbebånd, som de mener er decideret skadeligt for hofterne, fordi at på løbebånd, der får hoften et stort tryk og ryk, fordi man løber på et bevægeligt underlag, modsat i fri natur, hvor man flytter sig fremad. Den kraft du producerer fremad ved at løbe, den bliver bremset på løbebåndet, og forplanter sig som et tryk op i hofteleddet.

Jeg må sige at jeg personligt er tilhænger af denne forskning, men som de siger så er det mest omkring de længere ture, og forskningen er ikke endegyldig, men den viser nogle tendenser til hård belastning på hofterne,

Så mit råd til dig er at bruge løbebåndet til kortere ture under de 10 km, når du skal over 10 så vil jeg råde dig til at bevæge dig udenfor, også på nogle kortere ture.
I forhold til at tabe dig, så er der mange muligheder for konditionsstræning. Crosstrainere, step-maskiner, cykler, Spinning, boksetræning er meget effektivt til at få smidt de kilo du gerne vil, men somsagt når du har et mål der hedder 0-21km på 20 uger, så vil jeg råde dig til at de længere ture ikke er på løbebånd

Held og lykke med målet, og hvis ud har yderligere spørgsmål så skriv endelig igen

Venlig Hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up