Løber med løberknæ

Sofies billede

Hej med jer

Jeg er i den situation at jeg har døjet med løberknæ i snart 5 måneder. Knæet har været værre, men jeg kan stadig ikke løbe de lange km uden smerter. Efter en tur ved lægen har jeg gjort alt det han rådede mig til. Jeg har været flittig til at udstrække efter løb, brugt alternativer til løb (fx crosstrainer), og ikke løbet meget men fulgt stigningsprincippet med 10% mere pr uge. Jeg løber altså for tiden højst 5 km med lav pace (26-28 min). 

Jeg kan ikke se det bliver bedre af at stoppe med løb i noget tid, men hvad kan jeg ellers gøre? Burde jeg opsøge en fysioterapeut, selvom min læge ikke siger det er nødvendigt? 

Og så lige et spørgsmål mere i forhold til udstræk: jeg hører at udstræk af hofte kan hjælpe på løberknæ, er det vigtigt? og er 40 sec pr udstræk passende? 

 

Mvh Sofie 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Sofie Tak for din mail, det er jo et klassisk problem du er rendt ind i med dit løberknæ. Selve symptomerne i knæet kommer ALTID fordi der mangler bevægelse i bækkenet For så trækker en bestemt muskel sig for meget sammen og trækker i det lange senebånd på ydersiden af benet, og stramningen i det væv øget friktionen imellem senevævet og de fremspring vi har på den nederste del af lårbenet og øverste del af skinnebenet, og wupti så er der løberknæ. Så ofte hjælper det ikke at holde pause fordi årsagen stadig ligger i kroppen, det er kun symptomer relateret til overanstrengelse der går væk ved pause. Altså hvis man har gået for hurtigt frem med sin træning. Årsagen til dit løberknæ skal findes i dit bækken, og hvorfor dit bækkenet ikke er bevægeligt nok, og det er der mange årsager til, jeg nævner i flæng Graviditeter Visdomstænder Tandproblemer/skævt bid Kejsersnit Blindtarms ar Medfødt stivhed Piskesmæld Faldtraumer, herunder også hjernerystelser Fodproblemer, forstuninger, brækkede fødder Forkerte løbesko MEGET HYPPIG

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15384:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk