Løbe start

Daniels billede

Hej jeg er en ung knægt på 19 år der er gået i gang med og løbe træne hver anden dag. Jeg løber ca 2 km ud i et stræk i et moderat tempo. Men er blevet lidt i tvivl om det kan give skader ved ikke og følge et løbeprogram hvor man skal løbe så og så langt og der efter gå lidt og så løbe igen. Så mit spørgsmål er enlig om jeg vil få skader på lidt længere sigt ved ikke og starte med og følge et løbeprogram ?

#1

Henrik Lund Jensens billede

Hej Daniel

Flot, at du er kommet i gang med løbetræning. Det er absolut det bedste at følge et program. Dem kan du finde mange af på nettet.

Der gælder nogle principper omkring løbetræning og opstart:

1. Træn med forsigtighed i starten. Lunger og kredsløb kommer i bedre form efter dage og uger, muskler over uger/måneder og sener/ledbånd over uger/måneder.

2. Du må ikke øge TRÆNINGSMÆNGDEN (antal kilometer x minutter) med mere end højst 10 % pr. uge. F.eks. hvis du løber 12 km i én uge, skal du højst løbe 13,2 km i den næstfølgende uge (hvis du løber i samme tempo pr. kilometer).

3. Skader opstår oftest ved overbelastning. Mærker du ømhed/smerter, skal du aflyse træning eller træne kortere/med mindre intencitet.

Jeg håber, at du kommer i gang med et rigtig godt program.

Med venlig hilsen

Henrik Lund Jensen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk