At kaste op efter løb

gökhans billede

Hej

Jeg har trænet målrettet op til politiet optagelsesprøve i et par måneder nu.

Jeg løber to gange om ugen på løbebånd, hvor jeg løber 2.4 km på ca. 9 min og 30 sek. I går løb jeg for første gang udenfor i kulden, da jeg skal til optagelsesprøve om to måneder, hvor det foregår udenfor. Jeg løb ruten på 9 min og 37 sek, hvilket jeg er tilfreds med eftersom ruten skal kunne løbes på 10 min og 40 sek. Men jeg kastede op for første gang efter ruten. Jeg havde det vildt tungt i maven efter jeg løb, og jeg løb meget med "åben mund" i kulden.

Jeg er bange for jeg lavede en forkert vejrtrækning i løbet af min løbetur. Jeg spiste ikke tre timer inden, da jeg ved dette ikke er godt når man løber. Hvad skyldtes det at jeg kastede op? Kan det være kulden? Skal siges jeg hostede 15 min efter min løbetur, så det er helt sikkert noget ved lungerne(jeg ryger ikke). Endvidere, så varmede jeg ikke ordenligt op. Men jeg tror virkelig det skyldtes, at jeg havde "munden for meget åbent" mens jeg løb den kulde, da min mave føltes tung efter løbet.

#1

Jesper Birkedals billede

hej Gökhan

Jeg tror du har haft en autonom reaktion. Og det betyder en reaktion man ikke selv kan styre. Det skal forståes på den måde at vores autonome nervesystem i kroppen er det der styrer, kulde/varme påvirkning, svedudskillelse, kvalme, brækfornemmelser den slags. Uden at kunne sige det med sikkerhed så tror jeg at dit Svælg (overgangen imellem spiserør/luftrør og munder) har reageret på den kraftige kuldepåvirkning som det har fået. Det kan muligvis være sket fordi du ikke har udsat den for denne påvirkning før.
Og med den distance og tid som du skriver ovenfor, så har du også fart på, hvilket øger belastning markant, pga din tunge vejrtrækning.

Prøv endelig at spørg nogle af de andre eksperter i panelet også, det kan være at de har en mere præcis forklaring på det. Jeg vil hvis jeg var dig, vende kroppen en smule til at løbe i koldt vejr, tag en lidt længere tur, men i knap så hurtigt tempo, for at kroppen vender sig lidt til at løbe i det kolde vejr, for du kan ricikere at om en måned hvor du skal løbe til optagelsen at der stadig er ret koldt, så snup nogle tilvendingsture

Venlig Hilsen
Jesper Birkedal

#2

gökhans billede

Hej Jesper

Mange tak for svar.

Var næsten heller ikke i tvivl om, at det nok skyldtes at kulden gik for hurtig ind i kroppen, da jeg jo som du korrekt påpegede løber forholdsvis hurtigt.

Det er første gang jeg nogensinde har brækket mig i hvilken som helst sport(har dyrket det hele livet).

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15383:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk