Høj gennemsnits puls

SorenKs billede
Jeg har den sidste tid løbet med pulsur så jeg kan følge lidt med i hvordan pumpeværket arbejder. Jeg er 46 og har en max puls på ca 183. Den sidste tid har jeg løbet 8 km 3xuge, men et nu begyndt med en 17 km tur i weekenden. Min lange tur løber jeg på ca 1:40 den korte på ca 45min. Min gennemsnit puls på langturen lå sidst på 171, hvilket jeg umiddelbart synes er meget højt i forhold til min max puls da jeg konstant ligger omkring 90%r Stresser jeg mit system for meget ved at løbe med så høj puls eller har hjertet godt af at arbejde hårdt over lang tid?

#1

Ole Stougaards billede

Hej Søren

Jeg giver dig ret i at det er en meget høj puls over så lang distance. Det ser også ud til at du har taget et stort spring fra 8 km til 17 km, hvilket godt kan være en lidt for stor belastning for din krop.

Hvis det er mod slutningen af din løbetur at pulsen nærmer sig 171, så kan det også være et tegn på at du er dehydreret og træt, hvilket er meget sandsynligt, hvis du ikke indtager væske undervejs. Så hvis pulsen begynder at "klatre" efter et stykke tid, så vær især opmærksom på væskemangel.

Om det stresser dit system for meget kan du bedst selv vurdere. Hvis du begynder at få svært ved at restituere og i det hele taget er mere træt end du plejer, så bør du nok korte distancen ned til 10-12 km og så stille og roligt bygge distancen op igen.

Vh

Ole

#2

SorenKs billede
Hej Ole Tak for din kommentar. Min puls ligger højt fra starten og nogenlunde konstant under hele løbet. Jeg er træt når jeg kommer hjem og kan ikke løbe længere, men restituere ok. Pulsen falder også ned igen et par minutter efter jeg stopper med at løbe. Det lyder ikke på dig som om jeg skal være bekymret hvis jeg ellers er OK.

#3

Ole Stougaards billede

Hej Søren

Der er som sådan ikke noget at være bekymret for. Jeg ser mange løbere der løber med en meget høj puls uden problemer.

Jeg er træt når jeg kommer hjem og kan ikke løbe længere

Det lyder i mine ører til at være en kende for hårdt. Med mindre der er tale om en konkurrence bør du næsten aldrig løbe så hårdt, så du har en fornemmelse af du ikke kan løbe længere når du kommer hjem...

 

 

#4

SorenKs billede
Hvad er problemet ved at løbe for hårdt? Er det pga risiko for skader? Jeg er på Hawaii og nyder at kunne løbe uden at fryse, og så her jeg fundet en super rute der har et godt mix med stiginger, et flat stykke og ikke for stejl nedad. Kommer nok til att løbe lidt mindre når jeg kommer til DK igen om et par uger.

#5

Ole Stougaards billede

ja, der r øget risiko for skader ligesom at træningen bliver mindre effektiv, hvis den bliver for hård...

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15601:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up