Hævet trædepude, og jeg skal snart på storbyferie i Rom!!!!

Birgitte I.s billede

I søndags var jeg ude at løbe min sædvanlige tur på ca. 8 km. og kunne godt mærke der var noget ved min fods trædepude på slutningen af turen, men det gik væk igen efter jeg var kommet hjem, og så glemte jeg alt om det.

I dag har jeg så igen været ude at løbe og der skete det samme. Da jeg kom hjem opdager jeg, at min trædepude under venstre fod er meget hævet. Det er ikke rødt eller føles ømt at trykke på, men jeg har hele tiden smerter, og det føles lidt som en betændelsestilstand. Det er selvfølgelig generende at gå på, men det gør ikke decideret ondt.


Mine løbesko trænger til at blive skiftet, det ved jeg, de er godt slidt ned netop på den venstre skos hæl (jeg løber skævt på venstre fod). Jeg har forlængst overskredet antal kilometer for hvor meget skoene må løbe, kan det være derfor? Håber virkelig du kan hjælpe, for vi skal snart til Rom på storbyferie, og der skal jeg jo gå rigtig meget.


Hilsen Birgitte

 

#1

Henrik Andersens billede

Hej Birgitte

 

Tak for dit spørgsmål.

 

Jeg er ikke ekspert på dette område så jeg videresender dit spørgsmål til fysioterapeuten.

 

MVH

 

Henrik

#2

Jesper Birkedals billede

Hej Birgitte

først skal jeg høre dig hvilke sko du løber i, om det er neutral, antipronation og om du bruger indlæg.

For antipronationssko, ligger nemligt et større tryk på forfoden, og begynder typisk at give de gener du beskriver, og det er fordi at leddet imellem mellemfoden og foden bliver presset ned igennem trædepuden, og så begynder der at komme tryk på knoglerne, som normalt skal ligge beskyttet af trædepuden.

Man kan sagtens rette på dette rent manuelt ved behandling, men hvis det er den forkerte sko til dig, så kommer problemet ofte igen,så ta lige et check af dine sko, hvis ikke du ved hvad type sko du har, kan du skrive Modellen til mig, så kan jeg checke det, eller kigge på siden af skoen, hvis sålen er farvet grå midt på og skoen er meget stiv at vride i, så er det med stor sandsynlighed en antipronationssko.

glæder mig til at høre fra dig

MVH

Jesper Birkedal

www.causaklinikken.dk

#3

Birgitte I.s billede

Hej Jesper. Mange tak for dit meget fine svar.

Mine sko er af mærket Asics Gel-nimbus 9, og jeg mener det er en neutral sko. Men jeg har faktisk glemt - eller slet ikke tænkt over at nævne en måske meget relevant ting. Da jeg jo løber skævt især på venstre fod, hvor hævelsen er, og hælen er total slidt ned i venstre side af skoen, har jeg for at afhjælpe dette lagt et gel-indlæg i hælen. Det har jeg gjort, fordi jeg ikke lige har råd til et par nye løbesko pt. Men det er måske årsagen, jeg har løbet med indlægget i ca. 14 dage. Det kan måske i virkeligheden ikke betale sig at spare !!!!!. Når indlægget er i betyder det jo en større vægt på forfoden lige pludselig, selvom indlægget kun er ca. 2-3 mm. Kan det virkelig være det? Jeg er spændt på dit svar. Hilsen Birgitte

#4

Birgitte I.s billede

Ja nu skriver jeg igen, for jeg synes det er begyndt at gå ondt i den anden fod også, men fodballen er slet ikke hæet som den venstre. Men smerten er den samme bare i mindre grad. Er det i virkeligheden et spørgsmål om at få skiftet mine udtjente løbesko ud? lige nu holder jeg pause med både løb og gang, for at være nogenlunde klar til vores tur til Rom. Hilsen Birgitte

#5

Jesper Birkedals billede

Hej Birgitte

 

Din Asics Nimbus sko, er en kryptisk en af slagsen, læser man på Asics egen hjemmeside, så er skoen ganske rigtigt klassificeret som en neutral sko, MEN også en antipronationssko, hvilket er svært for mig at forstå hvordan den skal kunne begge dele, når jeg står med den i hænderne, så ligner den KLART en antipronationssko, for der er tdeligt en kile i skoen og den er rigid og stiv at vride i , det er neutrale sko ikke.

Jeg har rigtig mange gange set hvordan disse sko irriterer forskellige strukturer i foden, heriblandt også din forfod, så mit bedste råd er at skifte til neutrale, og der har jeg ikke nogen bud på asics sko, da de primært laver korrigerende sko, men der findes mange andre mærker der laver neutrale sko.

men i første omgang er det en god ide at give din fod lidt ro. og de om den kan komme sid, men for fremtiden, så skal du prøve den neutral sko,

MVH

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk