Fibersprængning i baglåret

Cathrine Tvergaard Nielsens billede

Hej

Jeg prøver lige at stille mit spørgsmål herinde

Min kæreste spiller fodbold og har fået en fibersprængning i baglåret, den fibersprængning er blev revet op igen til træning i påskeferien.
Det er efterhånden noget tid siden, men han har været til fodbold træning efterfølgende, men han synes stadig det niver omme i baglåret.
Det skal lige siges at han har været oppe og få noget massage i baglåret.
Jeg har læst mig frem til at man ikke må have kontakt med bolden, før man kan løbe lige ud. Han kan godt løbe på lødbånd og spillede lidt med bolden i weekenden, men da han så løb bagefter han havde sparket til bolden så nev det i baglåret.

Skal han holde sig væk fra fodbold træning og lave nogle leg curls så han genoptræner baglåret og cykle i stedet for?
Eller kan han godt tage til fodbold træning? Han må i forvejen kaste håndklædet i ringen efter en lille time (dette er inkl. opvarmning).

Kan i eventuelt komme med nogle gode forslag til hvad man kan gøre?

Hilsen Cathrine

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Cathrine Tak for dit indlæg. Som altid er det mest vigtige at finde ud af, HVAD er det Der gør ondt i baglåret, er det muskel, er det en nerve, kommer det fra ryggen, Er det kredsløbet, er det refereret smerte, hvad skyldes den lokale smerte og hvorfor er den kommet. Med en historie som din kæreste vil de fleste regne med at det er en forstrækning eller en fiber, for det er de diagnoser de kender. De fleste patienter jeg ser med Symptomer som din kæreste er ikke en fiber, men iskiasnerven der vælder Problemer, ofte fordi patienterne er stive i bækkenet og ryggen. I din kærestes tilfælde kan man sige at han kan stadig være aktiv Uden at det smerter, hvilket vil få mig til at tænke at han IKKE har en fiber, har man en fiber så kan man ikke specielt meget, for hver gang man aktiverer musklen, Så gør den ondt. Hvad han præcis må og ikke må er nemmest at svare på hvis man har Undersøgt ham, og fået be eller afkræftet hvor smerten kommer fra. Generelt plejer jeg at sige at alt hvad det ikke gør ondt undervejs eller forværrer bagefter er OK, og hvis ikke han gradvis oplever at han begynder at vende tilbage til Hvad han kunne før, så bør han opsøge noget behandling For at få en vurdering af hvad der er galt med hans baglår, så han kan komme igang igen hurtigst muligt Mvh jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15384:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk