Energi under løb

Skyttes billede

Hejsa.
Kan du hjælpe mig med et godt råd vedr. energi under marathonløb?
Jeg har altid brugt druesukker i tabeletform, hvor jeg har taget 4 til 6 tabeletter sammen med vand under et løb, men i Odense var dette ikke tilstrækkeligt. Er det tilfældigt eller er druesukker bare ikke godt nok?
Kan du evt. anbefale noget andet som jeg kan afrpøve?

Hilsen Jane

#1

Peter Sergios billede
jeg skal nok komme med et ordentligt svar senere i næste uge, er lige hængt lidt op pga. kursus hele weekenden...men kort sagt gælder det om at dit leverglykogen depot bliver tilfredstillet, har du prøvet maltodextrin og lavet en ordentlig blanding, så osmolariteten ikke bliver forkert ? vh Peter

#2

Peter Sergios billede
[quote=Skytte;3198]Hejsa. Kan du hjælpe mig med et godt råd vedr. energi under marathonløb? Jeg har altid brugt druesukker i tabeletform, hvor jeg har taget 4 til 6 tabeletter sammen med vand under et løb, men i Odense var dette ikke tilstrækkeligt. Er det tilfældigt eller er druesukker bare ikke godt nok? Kan du evt. anbefale noget andet som jeg kan afrpøve? Hilsen Jane[/quote] Hej Jane Jeg har en ide du kan prøve, som jeg faktisk tror vil gavne dig. Du køber noget maltodextrin og blander det op i den rigtige opløsning, der står bagpå bøtten hvordan forholdet skal være, opløsningen vil ca. hedde 5-8 % opløsning, fx 80 g maltodextrin i 1000 ml vand svare til en 8 % opløsning...derefter tilsætter du noget SODIUM til blandingen. En sådan blanding vil være forholdsvis hurtig optagelig og have en positiv effekt på din væskebalance (skyldes tilsætning af SODIUM). Samtidig med det vil blandingen jævnt tilføre glucose til dit blodsukker, så det holdes stabilt. For jeg tror, der kan være to meget sandsynlige årsager til at du gik kold, enten har din væskebalance ikke været i orden, det føre til hurtigere udmattelse, da din puls stiger hurtigere. Eller dit leverglykogen har været brugt helt op og hjernen kobler fra. Derfor er mit forslag; prøv maltodextrin, bland det op med vand og tilfør SODIUM til blandingen, jeg er næsten sikker på det vil hjælpe. Den sidste årsag kan være at dit indtag af mad, og den rigtige sammensætning af mad, op til løbet har været forkert sat sammen. Husk du starter ikke bare med at fylde din glykogen depoter op 2 dage før sådan et løb, det skal ske langt tid før: 1 uge til halvanden før, måske 2 uger før et marathon løb. der skal din kost primært bestå af mange kulhydrater, komplekse kulhydrater, som findes i kartofler, ris og andet stivelse, rugbrød osv. håber det var svar nok ellers må du spørge, hvis jeg skal uddybe noget vh peter

#3

Skyttes billede
Hej Peter. Tusinde tak for dit svar. Jeg vil afprøve maltodextrin på mine træningsture. Jeg har efterrationaliseret på mit marathonløb og fundet årsagen til min nedtur. Jeg havde 3 gange inden for 12 timer før løbet været på toilettet og det faktum, at tarmene er blevet tømt flere gange har ført til et større væsketab, som jeg ikke har kunne indhente. Hilsen Jane

#4

færdigmedfyrres billede
Når du skriver SODIUM så mener du almindeligt salt? Eller hvad?

#5

færdigmedfyrres billede
Og hvor meget SODIUM skal man bruge?

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14709:

Nyhedsbreve




Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk