Anti inflammatorisk træning

Peter Bertrams billede

Hej.

Jeg fik konstateret Colitis Ulcerosa (Kronisk blødende tyktarmsbetændelse) i maj måned 2012, og har haft lidt svært ved at motivere mig til at træne, da det var en ret nedslående melding at få.

Jeg er dog ved at være ved fat mod igen, og vil ud på landvejene i 2013. Jeg har fået fortalt at når man lider af Colitis Ulcerosa, så er Anti-inflammatorik træning godt for betændelsen. Mens at vilde distancer som Marathon og andet kunne få betændelsen til at blusse op.

Kan I prøve at uddybe hvad der helt præcist ligger i ordene Anti Inflammatorisk træning. Hvad er det for en type træning?

Jeg har altid spillet meget fodbold, men er holdt inden for de sidste 3 år. Jeg vil dog gerne igang igen. Ligeledes er jeg begyndt at spille squash med min svoger. Er det Anti-Inflammatorisk, og hvilke muligheder ligger der I selve løbeture.

Jeg havde et mål til næste år om, at løbe Kaisermarathon i Tyrol i efteråret, men hvis marathon er skidt nyt for min betændelse, så virker den plan rimelig urealistisk. Ihvertfald til næste år.

På forhånd tak

Peter Bertram 

 

#1

Henrik Andersens billede

Hej Peter Bertram

 

Tak for dit spørgsmål.

 

Jeg må desværre erkende at jeg intet kender til antiinflammatorisk træning.

 

Kan heller ikke finde noget information om dette på nettet.

 

Hvor er du stødt på det?

 

Mvh

 

Henrik

 

 

#2

Peter Bertrams billede

Hej Henrik.

Det var via mail korrespondence med en behandler David Rasmussen, der nævte at Anti Inflammatorisk træning er godt for folk med Colitis Ulcerosa. Og deri var marathon altså ikke. Derfor formoder det, det må være det modsatte af marathon, men han har ikke svaret yderligere. Så jeg tænkte jeg lige ville skrive her, og høre om det er noget I kender til. Hvis man går ind på iform.dk kan man se at Anti Inflammatorisk har noget med en Plan A og kost at gøre. Jeg kan bare ikke finde noget om hvilken type træning det er.

#3

Henrik Andersens billede

Hej

 

Ok.

 

Altså gennerelt virker motion antiinflammatorisk fordi det styrker dit immunsystem, men at der skulle være bestemte øvelser eller intensiteter der er bedre end andre kender jeg ikke til.

 

Mvh

 

Henrik

#4

Peter Bertrams billede

Tak for svaret Henrik.

Jeg prøver at søge videre.

Glædelig jul og godt nytår.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk