Born 2 run! Ikke mig...

Vanposts billede

Halløj.

Jeg er netop ankommet på dette websted, og igang med mit første indlæg her. Siden har jeg fundet via "Elsk at løbe" af Tor Rønnow og Bente Klarlund. En meget inspirerende bog, og, til tider, temmelig overraskende informationer. Det kan jeg evt. vende tilbage omkring.

Grunden til, at jeg befinder mig her, skyldes den klare årsag, at jeg sætter mig mål her i livet. Og for et års tid siden lavede jeg en "bucket list" og på den skrev jeg gennemføre et maraton.

Som den håbløse idiot jeg er, var min første handling, klart nok, at købe en billet til CPH. Maraton 2010. Dernæst købe et garmin 305 og et par løbesko (asics). Dertil en passende mængde løbetøj og bøger om emnet. På det tidspunkt havde jeg ikke løbet 1 meter endnu, og faktisk havde jeg ikke løbet noget der minder om en distance siden jeg var soldat, hvilket jo kun var 30 år siden...

Well, jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at bevæge mig, for at komme igang, så jeg monterede ur, ipod, løbesko og begav mig ud på en tur rundt om blokken. En tur på ca 2,5 km. Jeg vil anslå, at jeg nåede 500 meter, da mine lunger klappede sammen, mine knæ værkede og min mentale tilstand som en døgnflues i 23´ende time, ikke just prangende.

Jeg overbeviste mig selv om, at det var godt nok, at jeg i det hele taget kom afsted, og det er da også fint. Et par dage efter var jeg klar igen, på med gearet og afsted. Efter ca. samme distance var der pludselig en ny smerte i venstre læg, og det holdt ikke sådan op igen. Jeg måtte stoppe med at løbe, og humpe retur til hjemmet.

Et besøg hos kiropraktikeren gjorde godt, for ham. Da han var færdig med at grine, fortalte han mig lidt om muskler, sener, træning og tilvænning. Han mente også at vide, at min vægt måske ikke helt ver med mig osv. osv. Belæringen endte med en kontant afregning ;o/

Da jeg var færdig med at tumle rundt som klokkeren fra Notre Dame, havde jeg også forhørt mig lidt om det med at løbe. Jeg havde kontaktet Sparta, og fået udsat min billet til næste års maraton, altså 2012. Og jeg gik igang med at træne, og med at komme af med nogle kilo.

Og nu er der kommet rytme og system i skidtet. Min første træning var 5/4-2011 og kort efter løb jeg en lille tur, med gang, løb gang osv. Det fungerede godt, og mit kadaver holdt til belastningen.

Efter en tid, kom jeg ud over 5 km og for nuværende har jeg løbet over 10 km 2 gange. Jeg har tilmeldt mig et løbeprogram hos Din-form, og da jeg oprettede mig der, i sidste uge, gik mit spørgsmål på, om jeg ville kunne gennemføre, eller rettere, blive klar til et maraton til november, og det mente løbetræneren de, godt at jeg kunne.

For, med al respekt for CPH, så har læst, hørt og set fra alle de der har gennemført et maraton, så er det, det FØRSTE maraton der huskes. Og med det in mente, vil jeg også gerne løbe et, det har noget spetakulært over sig, og det mener jeg Athens Maraton har. Så det er mit hovedmål i år. At blive klar til og gennemføre Athen Maraton 13/11-2011.

Og jeg når det, og jeg gør det. Jeg har fundet glæden ved at løbe, jeg har lært meget om min krop, og jeg lærer noget på hver tur, jeg tøffer rundt derude.

Jeg gør det, fordi jeg kan.

Hilsen

John Post

aka
Van Post

#1

Sørens billede

Hej John

Fantastisk historie! Meget genkendelig og typisk, tror jeg :-)

Det er egentlig flot, at du allerede er nået til 10 km. på sår kort tid. Godt at du er begyndt på et skræddersyet program. Det skal nok føre dig til dit mål. Tjaa, det første marathon skal selvfølgelig være i Athen - sådan må det være :-)

Glæder mig til at høre om projektet...

God træning.

Mvh.

Søren

#2

Cecilia Arendals billede

Hej John

Velkommen til bloglivet:-))

Du lyder til at have gjort dig alle de bedste forberedelser til at skulle opleve at løbe den legendariske distance i det bedst tænkelige rammer.

Det bliver spændende at følge dine tanker og din træning undervejs. Selvom jeg ikke ret tit kommenterer blogindlæg, så læser jeg dem alle, til stor inpiration og glæde.

Rigtigt god løbedag fra Cecilia

#3

Vanposts billede

Hejsa

Tak for kommentarer. Ja jeg er sikker på, at Athen må være den rigtige scene for debut´en. Dog har jeg netop læst historien om distancen...

Kender i den?

Van Post

Om bloggen

Vanposts billede
Det handler, sjovt nok, om løb, liv og "legetøj".

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Friis Farsøes billede
  Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste...
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Lars Rexs billede
  Min blog skulle gerne kunne være en dagbog for noget der lykkedes.
 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15157:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk