Første skridt i den rigtige retning

Pernilles billede

Årets store mål for mig, er at gennemføre min første halv marathon. Efter flere forgæves forsøg på at blive en rigtig løber, tror jeg at jeg endelig har fået lagt et mål ind, som jeg kan nå. Væk er de store ambitioner om at kaste mig direkte ud i et marathon og løbe 5 gange om ugen og leve af baby spinat og bulgur. Det holder bare ikke i min verden, at stresse over at man skal have plads til træning og samtidig være skide sulten.

Jeg har tilmeldt mig til de 3 Nike Marathon tests, fordi jeg har hørt at de løb er godt planlagt og der er plads til newbee løberen, som aldrig har løbet bag folk med en ballon i nakken. Jeg var også positivt overrasket. For det første over at jeg kunne finde en parkeringsplads og dernæst over hvor velorganiseret tingene var. Min tilmelding kom i sidste øjeblik, så jeg skulle lige ind og hente mit startnummer, men det kørte som smurt i leverpostej. 5 min før start, var det med at finde sin plads i geledet. Jeg have egentlig satset på at skulle løbe efter en 6.30 ballon, men jeg synes at gennemsnitsalderen i den ende var rimelig høj, så tænkte at nu måtte jeg sku presse mig selv lidt. Så det blev 6.20 ballonen der fik æren. 

De første 7 km gik egentlig meget godt og tempoet passede mig fint. Men så løb vi ud i en sløjfe, hvor man pludselig stødte på førerfeltet der kom løbende imod en. Jeg fik lige sagt hej til en kollega og så mærkede jeg tvivlen og kedsomheden begynde at gnave sig ind under huen. "Er det ikke lidt kedeligt det her?", "Har du egentlig ikke ondt i dine lår?", "Gad vide hvor langt væk Burger King ligger?". Min største kamp pt. er som I nok kan se, kampen mod mig selv. Jeg så afstanden til min gode ven ballonen forsvinde og min lillesøster begyndte også at trække fra. Desperat prøvede jeg at fylde hovedet med noget andet, end mine selvdestruktive tanker, men det eneste jeg kunne komme på var et par af Hr. Skægs børnesange og det gjorde ikke tingene bedre. Tilsidst kom jeg i tanke om en Chi Runnig bog jeg havde læst, hvor der stod noget om en bodyscan øvelse man kunne lave. Så ved 8 km gik jeg i gang på ægte Buzz LIghtyear manér, at tjekke kropsfunktioner.

Fødder: Tjek

Lår: Fungerer

Røv: kold

Vejrtrækning: Jeg lever, men kunne suge 8 kopper Powerade drik

Det virkede faktisk og tempoet kom op igen, så min elskede ballon kom indenfor rækkevidde. De sidste 400 meter til målstregen, indledte jeg faktisk noget som kunne ligne en spurt og jeg havde også overskud til at kunne klappe min kollega i hånden lige over målstregen.

Resultatet blev jeg også ganske tilfreds. Ballonen og jeg havde løbet sammen hele vejen og som gav en gennemsnits km tid på 6.20. En tid jeg er rigtig stolt af og nu tør jeg godt sigte efter, at jeg på et tidspunkt kan løbe 10 km på under en time.

Jeg tog fra Østerbro, med maven fuld af kanel snegle, kakao mælk og et par erfaringer rigere. Den vigtigste lektion var nok, at jeg skal have udviddet repertoiret af børnesange, til at indeholde mere end Hr. Skæg (Evt. med hjælp fra Spotify og et sæt høretelefoner). Og så skal jeg nok også have nogen flere km i benene, inden jeg kaster mig ud i næste løb om 5 uger, hvor der står 15 km på programmet. 

Til slut vil jeg lige pointere, at jeg aldrig fandt en Burger King og valgte at spise et par ultra sunde rugbrødsmadder med makrel da jeg kom hjem i stedet for.

#1

Sofies billede

Fed og velskrevet historie. Tak for den og rigtig god træning mod dit mål. Glæder mig til at følge dig :-)

 

#2

Helle Petersens billede

Ja, det er en rigtig god historie, og det virker til at du har realistiske ambitioner og mål samt godt styr på det med kosten wink Held og lykke herfra!

Om bloggen

Pernilles billede
I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...
 • Thomas Enghave Olsens billede
  Så tog jeg endelig hul på det, jeg i mange år har planlagt, nemlig at løbe mit første marathonløb.
 • Niclas Pedersens billede
  Emnet for min blog er, hvordan motion har været med til at ændre mit liv, efter at jeg i mange år led af kraftig overvægt. Men langsomt fik jeg vendt hele min livsstil på hovedet.
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • Christian Solholms billede
  Lidt ligesom at man skal holde sig selv i ørene og disciplinen i top. Så er det lidt det samme, når det kommer til at drive virksomhed. Skal man være selvstændig eller iværksætter, skal disciplinen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15609:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up