Marathon løb I åbenraa

Franks billede

Den 12-12-2012 skulle jeg deltage i et marathon i Åbenraa, med start klokken 12.12.

Dette var kun mit andet marathon, det først var i Odense, og jeg var derfor meget spændt på om jeg kunne komme under de små 4 timer.
Træningsforløbet op til havde kørt perfekt så jeg var 100 % klar ugen inden.
Men desværre så dummede jeg ved at skulle afprøve noget nyt udstyr 6 dage før marathonen.
Jeg havde fået nogle beslag til mine sko til at løbe på is og sne med, det var mit venstre ben så ikke voldsomt tilfreds med, hvilket det gav udtryk for med smerte fra tå til balle.
Med ro og en del massage fik jeg dog nogenlunde has på problemet og var derfor klar den 12 december
Jeg ankom til angoraen i åbenraa hvor ydligere 111 andre løber var klar til dagens strabasser. En af deltageren havde fødselsdag og løb sit marathon nr 100, så verdens pressen, tv-syd, var repræsenteret, samt en del fotografer.
Jeg havde ikke tjekket ruten synderligt meget, men havde hørt rygter om det sorte hul, en stigning vi skulle op af 6 gange.
Løbet var indrette således vi først løb 6 runder af 4.4 km i skoven og derefter 7 runder på stier de resterende kilometere.
Klokken 12.12 startede løbet stille og roligt lige ud af landevejen, de første 2 km bød ikke på nogle ubehageligheder af betydning. Der var sne og is og stien var smal men man kunne sagtens finde fodfæste.
Efter ca 2.5 kom der en stigning der godt kunne mærkes i benene, dog uden at jeg blev bekymret for seks omgange. Ved det 3. Km kom der så en ny stigning der var noget mere stejl og hård, og nu sneg tanken sig ind om at det godt kunne blive lidt hårdt. Men men men det værste ventede endnu, for forud ventede det sorte hul, et berygtede sted der bruges under bjergmarathon i åbenraa, men der skal den kun bestiges 1 gang.
Haleluja og glædelig jul siger jeg bare, da jeg midtvejs på stigningen kunne mærke hvordan musklerne i lårene begyndte, at være varme og smerten fra ugen forinde stille meldte sin ankomst.
På toppen af stigning foretog jeg en hurtig vurdering omkring min tid og opjusterede den til 4.30.
De første to runder forløb fint og i konstant løb, men på tredje runde måtte jeg gå et stykke af vejen på den sidste stigning.
Da jeg løb ud på sidste runde i skoven var det med den overbevisning at jeg nok måtte trække mig for løbet da smerten i mit ene ben var ret stærke.
Jeg ville dog ramme de 25 km som til fortræning til københavn marathon i 2013.
Med nedsat tempo kom jeg rundt og da jeg ramte stigningen sidste gang brændte hver en muskel i mine ben og jeg vidste jeg måtte udgå på toppen.
Jeg ramte depotet fuldstændig smadret i benene velviden at der stadig var 17 km at æde endnu.
Min forlovet stod klar med et smil,  et kram og et kys, hvilket var nok til jeg tvang mig ud på den første runde på stierne.
Hvordan og hvorledes jeg kom igennem syv af de runder aner jeg ikke helt, men ved stoltheden og reglen om jeg aldrig giver op hjalp mig gevaldigt, og at min forlovet stod klar efter hver runde.
Jeg gennemførte i tiden 4.33 som nr 51 hvilket jeg er voldsomt stolt af og set tilbage på løbet må jeg indrømme det var sku den fedeste oplevelse.
Nu er jeg klar til både københavn marathon, Jels halve ironman og hvad 2013 ellers må byde på.
Vh
 Frank Reimer 

#1

Sune Hundebølls billede

Spændende kamp med de 42,195 km. Synes godt du kan være stolt af løbet, i sær det, at du mærker efter og tidligt revidere dit mål efter dagsformen og rutens beskaffenhed.

... og god fornøjelse med 2013s udfordringer

Om bloggen

Franks billede
lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på under en time. 59.00 :-) Jeg har indtil videre løbet ca 8 halvmaraton den hurtigeste på 1.47. og skal til september løbe HCA maraton, som jeg glæder mig vildt meget til. Mit cykel univers er også kommet godt igang og jeg ligger pt med en gennemsnints fart på 2 minutter per km, hvilket er ok lige nu. Svømning uha uha. den starter jeg på nu og så må vi se hvor jeg står, men ikke ret godt er jeg sikker på. Mere om mine forberedeler senere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Lynnes billede
  I am English, live in Denmark, a beginner runner, and have signed up to run my first marathon next year, Copenhagen Marathon!
 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Fabiola Christensens billede
  De første 5 km idag til Friløbet var hurtigt overstået. Desværre fik jeg sidestik og var nød til at holde en lille pause som tog min tid fra mig :-( Det var en fantastisk løbetur, dejligt vejr og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk