Løbeåret so far 2014

Franks billede

Tungen ud af halsen, alt for korte ind og udåndninger, store bakker, små bakker, prust støn og det der er værre.

Velkommen til 2014 crossløb i ukendt terræn, 8 km hvor julemaden allerede efter 500 meter ønskede at gøre opmærksom på sig selv.

Jeg overlevede og skulle gå ind i mit livs forår som løber.

Året skulle byde på en halv ironman, et marathon, 8. halvmarathon og et hav af motionsløb rundt i landet.

Efter en vinter hvor fedtet havde lagt sin glubske hånd på min krop, gik jeg i hård træning, og målrettet efter en pb på 10 km i april månede.

Dette lykkes med en god tid på lige under 43 minutter, wow min form var fremragende, hvilket også kom til udtrvar små 2 minutteryk ved lillebælt bhalvmarathon der blev fræset igennem på 1.42.

Så kom mit første store mål anno 2014, Jels halve ironman, hvor jeg skulle forbedre min pb markant da jeg i 2013 brugte 6.53 på turen, dog i Fredericia.

Min træning var forløbet godt og kun svømning haltede lidt, hvilket også straks kunne måles da jeg der var små 2 minutter efter tiden i 2013.

Op på cyklen og så ellers derudaf, hejhu hvor det gik, efter de første 44 km lå jeg med et gennemsnit på 28,7 per km hvilket var fint da der var noget modvind på ruten de sidste 7-8 km.

Min plan var 28 i gennemsnit og det maste jeg på for at holde, dog røg jeg noget ned i tempo de sidste 22 km og endte på et gennemsnit med 27.8 km i timen.

Til gengæld kunne jeg låbe da jeg var kommet af cyklen, noget der i Fredericia havde været næsten umuligt da benen krampede og alt gik i stå ( halvmarathon på 2.30)

De første 10 km kunne jeg løbe uden stop, de næste 5 med t små ophold de sidste 5 var stop and go tejḱnikken i højsæde, og det virkede jeg kom ind på en halvmaraton tid på 2.00.

Alt i alt gennemførte jeg i 6.14 minutter og fik derfor en noget bedre ny pb tid. 

Første store mål 2014 var gennemført med bravour.

Hvilende på laurabladende hjemme foran stuealteret følte jeg mig godt tilfreds og tænkte store planer for resten af 2014.

Store planer der dog relativt hurtigt fik vinger og fløj bort i skader, sygdom og andet morads.

Blodforgiftning, muskelsprængning, lægforstrækning alt i alt overbelastningsskader i hobevis, kun af en grund, jeg glemte at restiutere og kroppen sagde fra.

Da jeg mødte frem til kbh Marathon, havde drømmen forinden været 3.30, nu skulle den bare gennemføres, hvilket den gjorde i 4.14.

En stor stor dyb skuffelse.

Resten af løbe året frem til oktober månede bar præg af skader og stille men sikkert røg min formkurve ned af og derved også mit tempo.

I oktober blev jeg det meste kvit og startede op forfra med intervaller og lange løb, og fandt lidt af min gamle form igen.

løb bl.a 10 km på 45.30 5. 21.30 og en enkelt halvmarathon der blev luntet igennem.

2014 har dog lært mig en vigtig ting, husk at holde pauser mellem dine træningspas.

Resten af året er der nogle juleløb, lidt cross, og en masse marathon træning, da jeg skal løbe i Vejle i Januar månede, og senere på året 2015 forhåbentlig gennemføre en fuld ironman.

God forøjelse derude, vender tilbage når Vejle er kommet i hus for når Tennis princessen kan løbe Marathon under 3.30 så kan en korn fed jyde sku også :-)

Om bloggen

Franks billede
lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på under en time. 59.00 :-) Jeg har indtil videre løbet ca 8 halvmaraton den hurtigeste på 1.47. og skal til september løbe HCA maraton, som jeg glæder mig vildt meget til. Mit cykel univers er også kommet godt igang og jeg ligger pt med en gennemsnints fart på 2 minutter per km, hvilket er ok lige nu. Svømning uha uha. den starter jeg på nu og så må vi se hvor jeg står, men ikke ret godt er jeg sikker på. Mere om mine forberedeler senere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • Vanposts billede
  Det handler, sjovt nok, om løb, liv og "legetøj".
 • Jonas Samulioniss billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg stoppede med at ryge, samt hvordan rygestop har påvirket mit liv. Dagligt skriver jeg også på mit rygestop bloggen http://www.nicotine.dk. Du er mere end...
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14813:

Lars Forums billede
Motionsløber

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk