Motionsløb i min egen 'baghave'

Lars Friis Farsøes billede

Dette er første blogindlæg på 'den kække løbeblog', hvorfor jeg kort vil præsentere mig selv og bloggens sigte, inden jeg skrider til indlæggets reelle indhold.

Mit navn er Lars, jeg er 24 år og bosat på Frederiksberg. Jeg studerer på CBS, og har et meget stillesiddende job på Christiansborg. Jeg er ret 'ny' i løbeverden, og det er da også kun siden primo 2010, at der har været en lille form for systematik over min løbetræning. Henover de seneste 8-9 måneder har jeg deltaget i ca. 10 motionsløb på distancer lige fra 5 km. til halvmarathon, men i løbet af de kommende måneder bliver der tilføjet langt flere gennemførte løb til den liste. Ugentlig har jeg pt. en træningsmængde på mellem 35-45 km., og tempomæssigt er jeg absolut ikke blandt de hurtigste, men jeg slutter heller ikke sidst. Det vigtigste for mig er en kæk løbeoplevelse, hvor man smiler hele vejen indover målstregen (selvom man måske græder og lider lidt indvendigt). Min PR på 5 km. er 22.47 (august 10) og halvmarathon på 1.54.15 (juni 10). Ambitionen for 2010 er at holde mig nogenlunde skadesfri (har en irriterende tendens til at ville lidt mere end kroppen kan klare - dette gælder også mht. shots i baren lørdag nat) med henblik på måske at klare et marathon på denne side af årsskiftet, men ellers at få løbet 2-3 halvmarathons med tidsmæssige forbedringer af min PR til følge.

Den næste store løbeudfordring er dog Frederiksberg Midnatsløb (10 km.) på lørdag, hvor jeg 'debuterer' som testløber for Motionslob.dk. Det er naturligvis et alvorligt hverv, hvorfor de tidsmæssige ambtioner til selve løbet ikke er særligt høje. Det er de derimod til DHL-stafetten ugen efter, hvor det gælder om at sætte venner og kolleger til vægs, hehe Smile Men jeg glæder mig dog rigtig meget til Frederiksberg Midnatsløb, da det praktisk foregår i min 'baghave'. På min hjemmebane så at sige. Ruten går nemlig rundt om Frederiksberg Have, Søndermarken og Frederiksberg Rådhus, hvilket lige præcis er mit foretrukne hood at løbe i. Derfor glæder jeg mig til, at vi mange løbere får rigtig meget plads til at brede os på, da det ellers kan være en lidt crowded sag at kæmpe sig frem på Frederiksbergs gader og stræder. At løbet samtidig foregår om aften/natten giver også forventningsniveauet et ekstra tak opad.

Men da jeg ikke går efter nogen særlig hurtig tid til løbet (også svært at løbe rigtigt hurtigt på halvmørke bakker/stier sammen med mange andre mennesker), så skal denne uges øvrige træning også passes. Derfor står den i morgen formiddag på en tur på mellem 10-11 kilometer i et roligt tempo (ca. 5.45 pr. km) for at få nogle flere kilometer i benene efter et godt 8 km. træningspas i dag (ca. 5.12 pr. km) i ret kuperet terræn.

Kække hilsener
/Lars

Billeder

#1

Sørens billede

Glæder mig til at læse om midnatsløbet. Der kommer efterhånden flere og flere af den slags "natløb". Sjovt koncept, men holder det mon...

#2

Cecilia Arendals billede

Ja, måske holder de...lad os se hvad anmelderen mener. I århus har de et natmarathon og det er altid udsolgt på både 1 og ½. Jeg har forsøgt men min krop bryder sig ikke om at lave så meget midt om natten eller så er jeg bare pivet;-)

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Henrik Lund Jensens billede
  Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.
 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • MM
  MMs billede
  Jeg er en pige på 17 år, der egentlig startede med at løbe tilbage i 2007/2008 efter jeg havde deltaget i DHL-stafetten i 2007... Dengang løb jeg 5KM på 37.42, og jeg var pinligt berørt (selvom jeg...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14330:

Janne Lykous billede
Jeg hedder Janne Lykou, har indtil videre løbet 33 halvmararthon. I 2020 er min plan at løbe...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk