Hundrede højdemeter i ét hug

Jacobs billede

Rigtig store bakker hænger ikke på træerne i Danmark - og dog.

Der findes faktisk et antal stigninger, som har et trecifret antal højdemeter fra bund til top.

Jeg kalder dem 100-meter-bakker.

De kan være værd at prøve kræfter med som motionist, fordi de på en anden måde end de almindelige danske knolde giver alpine fornemmelser og sætter din fysik under vedholdende pres.

Jeg har nu gransket de største højdedrag i Danmark og lavet en liste med de 100-meter-bakker, som er mest udfordrende. Fælles for dem er, at de højst er 2 kilometer lange (dvs. deres stigningsprocent er mindst 5 i gennemsnit), og at de ligger på vej, sti eller trappe.

Listen med bakkerne kan ses via linket nedenfor, men lad mig her nævne to lokaliteter, der i særlig grad er leveringsdygtige i stigninger på over 100 højdemeter. Det er Møns Klint og skoven syd for Julsø ved Silkeborg.

Begge områder er kendetegnet ved skråninger, der er så stejle, at man flere steder har forsynet dem med trappetrin. Mest udtalt er dette ved Geocenter Møns Klint, hvor trætrappen i sig selv står for næsten samtlige af stigningens 100 højdemeter.

På stien mellem Julsø og tårnet på toppen af Himmelbjerget er der færre trappetrin, men til gengæld endnu flere højdemeter. Og stigningsprocenten på den knap 1 kilometer lange grussti er på barske 13,9 - i snit! Det vil presse din puls i vejret, uanset hvilket løbetempo du bestiger bjerget med.

Hvis man alene ser på antallet af højdemeter, skal vi tilbage til Møns Klint for at finde den største stigning af dem alle. Den starter ved kysten og går ad trappe og sti op til Møns højeste punkt, Aborrebjerg. Højdeforskellen er 142 meter.

 

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • Rahuls billede
  Created new profile on motionløb !
 • Tåsinge Løbets billede
  Så er der åbent for tilmelding til løbet den 20. marts 2016 !! Kig ind på hjemmeside og tilmeldingsside og få informationer - det er en god start på sæsonen!
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve




Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk