Her finder du Danmarks dårligste løbevejr

Jacobs billede

Regn og kulde. Næppe ingredienser i ret mange danskeres opskrift på en god løbeoplevelse.

Men er vi underlagt naturens daglige tilfældigheder her - eller kan vi rent faktisk selv opsøge et bedre løbevejr?

Der er i hvert fald så store vejrforskelle i Danmark, at man over en længere periode vil kunne mærke et anderledes klima, hvis man flytter fra ét sted til et andet. Gennemsnitstemperaturen kan variere med næsten to grader, mens nedbørsmængderne har et spænd på mellem 500 og 1100 mm om året, sådan cirka. Det er vel mere, end de fleste danskere forestiller sig.

Generelt kan man sige, at der er tørrest i de kystnære områder (eksempelvis Storebæltsområdet, Skagen, Lolland, Langeland, Bornholm). Her er der gode vejrforhold for løbere, for der er typisk også ganske lunt. Lunt er der ligeledes i Syd- og Vestjylland, men det er til gengæld også Danmarks vådeste hjørne.

På Sjælland er der koldt i et område syd for Roskilde - ca. 8,5 grader her -, mens der centralt i København er ca. 1 grad varmere på årsbasis. Det er en ganske stor forskel i betragtning af, at afstanden kun er omkring 25 km.

Men det er i den nordlige halvdel af det centrale Jylland, at man finder de laveste temperaturer. Her er der kun omkring 8 grader varmt i gennemsnit. Og i Vendsyssel står det værst til. Ikke nok med, at termometrene viser noget af det laveste i Danmark. Regnmålerne er også godt fyldt op og når et niveau, der næsten svarer til Sydvestjyllands. En træls kombination, vil mange nok mene.

Området ligger mellem Frederikshavn og Brønderslev. Her må man gå ud fra, at det kræver en særlig robusthed at være løber. Andre, der måtte forvilde sig ud på en løbetur i området, f.eks. på en ferie, må trøste sig med, at der ikke er ret langt til Skagen herfra. Skagen er et af de mest solbeskinnede steder i Danmark, så der skulle man nok kunne få tørret sit våde løbetøj. ;-)

Læs mere om klimaforskelle i Danskebjerge.dk's artikel om emnet.

/Jacob

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger
 • Haahrs billede
  Hjælp mig med at komme af med disse billetter????
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13489:

Mortens billede
Her løbet det meste af livet

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør