Her finder du Danmarks dårligste løbevejr

Jacobs billede

Regn og kulde. Næppe ingredienser i ret mange danskeres opskrift på en god løbeoplevelse.

Men er vi underlagt naturens daglige tilfældigheder her - eller kan vi rent faktisk selv opsøge et bedre løbevejr?

Der er i hvert fald så store vejrforskelle i Danmark, at man over en længere periode vil kunne mærke et anderledes klima, hvis man flytter fra ét sted til et andet. Gennemsnitstemperaturen kan variere med næsten to grader, mens nedbørsmængderne har et spænd på mellem 500 og 1100 mm om året, sådan cirka. Det er vel mere, end de fleste danskere forestiller sig.

Generelt kan man sige, at der er tørrest i de kystnære områder (eksempelvis Storebæltsområdet, Skagen, Lolland, Langeland, Bornholm). Her er der gode vejrforhold for løbere, for der er typisk også ganske lunt. Lunt er der ligeledes i Syd- og Vestjylland, men det er til gengæld også Danmarks vådeste hjørne.

På Sjælland er der koldt i et område syd for Roskilde - ca. 8,5 grader her -, mens der centralt i København er ca. 1 grad varmere på årsbasis. Det er en ganske stor forskel i betragtning af, at afstanden kun er omkring 25 km.

Men det er i den nordlige halvdel af det centrale Jylland, at man finder de laveste temperaturer. Her er der kun omkring 8 grader varmt i gennemsnit. Og i Vendsyssel står det værst til. Ikke nok med, at termometrene viser noget af det laveste i Danmark. Regnmålerne er også godt fyldt op og når et niveau, der næsten svarer til Sydvestjyllands. En træls kombination, vil mange nok mene.

Området ligger mellem Frederikshavn og Brønderslev. Her må man gå ud fra, at det kræver en særlig robusthed at være løber. Andre, der måtte forvilde sig ud på en løbetur i området, f.eks. på en ferie, må trøste sig med, at der ikke er ret langt til Skagen herfra. Skagen er et af de mest solbeskinnede steder i Danmark, så der skulle man nok kunne få tørret sit våde løbetøj. ;-)

Læs mere om klimaforskelle i Danskebjerge.dk's artikel om emnet.

/Jacob

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tasserjass billede
  I denne blog vil jeg give nogle små historier på hvordan det går med mine løbetur efter en slem slem basket skade og alt for mange nedture gennem årene. Derfor også prøve at beskrive hvor surt det...
 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...
 • Per Brøllings billede
  En Blog om Ultraløb. Om glæder og skuffelser ved at være ultraløber Om store og små oplevelser som ultraløber
 • Bdicte75s billede
  På engang rolig og fyldt med en fantastisk ren energi og forøget overskud - Sådan føler jeg når jeg har løbet. Så hvorfor er det så, så svært at komme afsted? hvorfor kan den ene dag tage den anden...
 • Tim Hansens billede
  Min blog vil handle om de ting som sker omkring mig og i mit hoved. Både når jeg løber motionsløb men også når jeg træner runde om i Furesø Kommune.

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13146:

Nyhedsbreve




Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen