Her finder du Danmarks dårligste løbevejr

Jacobs billede

Regn og kulde. Næppe ingredienser i ret mange danskeres opskrift på en god løbeoplevelse.

Men er vi underlagt naturens daglige tilfældigheder her - eller kan vi rent faktisk selv opsøge et bedre løbevejr?

Der er i hvert fald så store vejrforskelle i Danmark, at man over en længere periode vil kunne mærke et anderledes klima, hvis man flytter fra ét sted til et andet. Gennemsnitstemperaturen kan variere med næsten to grader, mens nedbørsmængderne har et spænd på mellem 500 og 1100 mm om året, sådan cirka. Det er vel mere, end de fleste danskere forestiller sig.

Generelt kan man sige, at der er tørrest i de kystnære områder (eksempelvis Storebæltsområdet, Skagen, Lolland, Langeland, Bornholm). Her er der gode vejrforhold for løbere, for der er typisk også ganske lunt. Lunt er der ligeledes i Syd- og Vestjylland, men det er til gengæld også Danmarks vådeste hjørne.

På Sjælland er der koldt i et område syd for Roskilde - ca. 8,5 grader her -, mens der centralt i København er ca. 1 grad varmere på årsbasis. Det er en ganske stor forskel i betragtning af, at afstanden kun er omkring 25 km.

Men det er i den nordlige halvdel af det centrale Jylland, at man finder de laveste temperaturer. Her er der kun omkring 8 grader varmt i gennemsnit. Og i Vendsyssel står det værst til. Ikke nok med, at termometrene viser noget af det laveste i Danmark. Regnmålerne er også godt fyldt op og når et niveau, der næsten svarer til Sydvestjyllands. En træls kombination, vil mange nok mene.

Området ligger mellem Frederikshavn og Brønderslev. Her må man gå ud fra, at det kræver en særlig robusthed at være løber. Andre, der måtte forvilde sig ud på en løbetur i området, f.eks. på en ferie, må trøste sig med, at der ikke er ret langt til Skagen herfra. Skagen er et af de mest solbeskinnede steder i Danmark, så der skulle man nok kunne få tørret sit våde løbetøj. ;-)

Læs mere om klimaforskelle i Danskebjerge.dk's artikel om emnet.

/Jacob

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tildas billede
  Fra sofakartoffel til 30 min løb.
 • Niclas Pedersens billede
  Emnet for min blog er, hvordan motion har været med til at ændre mit liv, efter at jeg i mange år led af kraftig overvægt. Men langsomt fik jeg vendt hele min livsstil på hovedet.
 • Ulla Lassens billede
  I min blog vil jeg komme ind på de mange fordele, der er ved at komme tættere på naturen. Dette er både gennem løb og gåture i naturskønne områder, men det er også i form af at vælge flere naturlige...
 • Ole Ellings billede
  Min blog omhandler, hvordan man kan kombinere interessen for natur og løb. Jeg elsker at køre ud til store naturområder for at løbe lange ture, og i min blog vil jeg kommer ind på flere gode bud på...
 • Mor_til_4s billede
  Min blog begyndte som en bolg om træningen fra 5 km til en halv marthon. Men mit liv tog en helt anden drejning, da jeg den 19 nov 2011 brækkede ryggen + flækkede et ribben + nogle bøjet ribben, da...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15212:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk