Det vrimler med kuperede temaløb

Jacobs billede

Når danskerne stiller op til motionsløb, så er det ikke bare for at få testet formen. Det er i stigende grad også for at få en unik oplevelse. Der må meget gerne ske noget undervejs, enten i terrænet eller i omgivelserne.

Denne tendens afspejler sig i, at der bliver flere og flere "temaløb" - løb, hvor deltagerne føres gennem museer, lufthavne, nedlagte miner, højhuse og meget andet. Der er vel knap nok steder i Danmark, der ikke før eller siden vil få besøg af et motionsløb.

Mange af disse temaløb byder også på udfordrende kuperet terræn. Ofte fordi terrænforskellene er tæt knyttet til temaet. I netop overståede events som 1864-Løbet og Kalkmineløbet er ruternes op- og nedture defineret af nogle helt centrale steder: Dybbøl Banke, hvor danskernes skanser blev stormet i april 1864, og kalkminerne ved Viborg, hvor man i sagens natur skal ned under jorden for at opleve de kolde, mørke gange. I begge løb er der dog indsat yderligere stigninger på ruten. Deltagerne skulle jo nødig kede sig!

Og listen over temaløb her i forsommeren er længere endnu:

- I denne weekend har der været afholdt Nordisk Extrem Maraton ved Silkeborg. Her har "vildmarksoplevelsen" været i fokus, idet deltagerne skulle overnatte i telt og selv navigere rundt i det kuperede terræn.

- Grundlovsdag er der Ørestad Bjergløb ved København. Løbsnavnet dækker over, at man undervejs skal op i nogle af Nordamagers høje bygninger, ikke bare for at få ømme lårbasser, men også for at opleve den nyskabende arkitektur fra nærmeste hold.

- 8. juni afvikles det efterhånden traditionsrige Klinteløb ved Geocenter Møns Klint. Den forholdsvis korte rundstrækning byder på nærkontakt med det fascinerende klinteterræn: Først en puklet tur langs klintekanten, så ned på den stenede kyst, og til sidst op ad den 100 meter høje trætrappe, der "hjælper" dig tilbage til toppen.

Og så har jeg endda nok overset nogle andre fede temaløb!

Fælles for alle disse løbsruter er, at de næppe er egnede til temporekorder. Dertil er de for afvekslende. Ved nogle af events'ene er der endda krav om, at man visse steder helt undlader at løbe. Så hvis man kaster sig ud i et kuperet temaløb, skal man lægge nogle minutter til den forventede sluttid. Betragt i stedet dig selv som en turist iført løbesko. Det er faktisk ret sandsynligt, at du bedre vil kunne huske mødet med klinten, kalkminen, skanserne og kontorbygningen, hvis du har været der med høj puls, end hvis du bare stod der med kamera, brochure og en alt for hurtigt smeltende softice.

 

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Schaarups billede
  Bloggen skal være min ventil, hvor jeg kan få luftet alle de mærkelige tanker og planer der opstår når jeg engang begynder at løbe rigtigt igen .... :_)
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...
 • Lenes billede
  En personlig fortælling om at finde tid og lyst til motion.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13733:

Claus Damms billede
løber almindelig løb og trailløb, op til halvmarathon distancen. Største løbeoplevelse er trail på...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør