Det vrimler med kuperede temaløb

Jacobs billede

Når danskerne stiller op til motionsløb, så er det ikke bare for at få testet formen. Det er i stigende grad også for at få en unik oplevelse. Der må meget gerne ske noget undervejs, enten i terrænet eller i omgivelserne.

Denne tendens afspejler sig i, at der bliver flere og flere "temaløb" - løb, hvor deltagerne føres gennem museer, lufthavne, nedlagte miner, højhuse og meget andet. Der er vel knap nok steder i Danmark, der ikke før eller siden vil få besøg af et motionsløb.

Mange af disse temaløb byder også på udfordrende kuperet terræn. Ofte fordi terrænforskellene er tæt knyttet til temaet. I netop overståede events som 1864-Løbet og Kalkmineløbet er ruternes op- og nedture defineret af nogle helt centrale steder: Dybbøl Banke, hvor danskernes skanser blev stormet i april 1864, og kalkminerne ved Viborg, hvor man i sagens natur skal ned under jorden for at opleve de kolde, mørke gange. I begge løb er der dog indsat yderligere stigninger på ruten. Deltagerne skulle jo nødig kede sig!

Og listen over temaløb her i forsommeren er længere endnu:

- I denne weekend har der været afholdt Nordisk Extrem Maraton ved Silkeborg. Her har "vildmarksoplevelsen" været i fokus, idet deltagerne skulle overnatte i telt og selv navigere rundt i det kuperede terræn.

- Grundlovsdag er der Ørestad Bjergløb ved København. Løbsnavnet dækker over, at man undervejs skal op i nogle af Nordamagers høje bygninger, ikke bare for at få ømme lårbasser, men også for at opleve den nyskabende arkitektur fra nærmeste hold.

- 8. juni afvikles det efterhånden traditionsrige Klinteløb ved Geocenter Møns Klint. Den forholdsvis korte rundstrækning byder på nærkontakt med det fascinerende klinteterræn: Først en puklet tur langs klintekanten, så ned på den stenede kyst, og til sidst op ad den 100 meter høje trætrappe, der "hjælper" dig tilbage til toppen.

Og så har jeg endda nok overset nogle andre fede temaløb!

Fælles for alle disse løbsruter er, at de næppe er egnede til temporekorder. Dertil er de for afvekslende. Ved nogle af events'ene er der endda krav om, at man visse steder helt undlader at løbe. Så hvis man kaster sig ud i et kuperet temaløb, skal man lægge nogle minutter til den forventede sluttid. Betragt i stedet dig selv som en turist iført løbesko. Det er faktisk ret sandsynligt, at du bedre vil kunne huske mødet med klinten, kalkminen, skanserne og kontorbygningen, hvis du har været der med høj puls, end hvis du bare stod der med kamera, brochure og en alt for hurtigt smeltende softice.

 

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...
 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.
 • Benjamin Shultzs billede
  BilligEjendomsmaegler.dk er siden hvor du kan finde alle ejendomsmæglere samlet et sted. Du finder viden om anmeldelser, priser og ledighed fra alle ejendomsmæglere i hele DK. Så i stedet for at...
 • Anne Mettes billede
  For 2 år siden kunne jeg ikke løbe 2 km uden at holde flere gåpauser. Jeg tog en beslutning og er i fuld gang med at forbedre mig som løber. Det vil jeg forsøge at skrive lidt om på min blog. Vejen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15215:

Mario Barbosas billede
I like long runs , intend to do an Ultra run soon

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk