Det vrimler med kuperede temaløb

Jacobs billede

Når danskerne stiller op til motionsløb, så er det ikke bare for at få testet formen. Det er i stigende grad også for at få en unik oplevelse. Der må meget gerne ske noget undervejs, enten i terrænet eller i omgivelserne.

Denne tendens afspejler sig i, at der bliver flere og flere "temaløb" - løb, hvor deltagerne føres gennem museer, lufthavne, nedlagte miner, højhuse og meget andet. Der er vel knap nok steder i Danmark, der ikke før eller siden vil få besøg af et motionsløb.

Mange af disse temaløb byder også på udfordrende kuperet terræn. Ofte fordi terrænforskellene er tæt knyttet til temaet. I netop overståede events som 1864-Løbet og Kalkmineløbet er ruternes op- og nedture defineret af nogle helt centrale steder: Dybbøl Banke, hvor danskernes skanser blev stormet i april 1864, og kalkminerne ved Viborg, hvor man i sagens natur skal ned under jorden for at opleve de kolde, mørke gange. I begge løb er der dog indsat yderligere stigninger på ruten. Deltagerne skulle jo nødig kede sig!

Og listen over temaløb her i forsommeren er længere endnu:

- I denne weekend har der været afholdt Nordisk Extrem Maraton ved Silkeborg. Her har "vildmarksoplevelsen" været i fokus, idet deltagerne skulle overnatte i telt og selv navigere rundt i det kuperede terræn.

- Grundlovsdag er der Ørestad Bjergløb ved København. Løbsnavnet dækker over, at man undervejs skal op i nogle af Nordamagers høje bygninger, ikke bare for at få ømme lårbasser, men også for at opleve den nyskabende arkitektur fra nærmeste hold.

- 8. juni afvikles det efterhånden traditionsrige Klinteløb ved Geocenter Møns Klint. Den forholdsvis korte rundstrækning byder på nærkontakt med det fascinerende klinteterræn: Først en puklet tur langs klintekanten, så ned på den stenede kyst, og til sidst op ad den 100 meter høje trætrappe, der "hjælper" dig tilbage til toppen.

Og så har jeg endda nok overset nogle andre fede temaløb!

Fælles for alle disse løbsruter er, at de næppe er egnede til temporekorder. Dertil er de for afvekslende. Ved nogle af events'ene er der endda krav om, at man visse steder helt undlader at løbe. Så hvis man kaster sig ud i et kuperet temaløb, skal man lægge nogle minutter til den forventede sluttid. Betragt i stedet dig selv som en turist iført løbesko. Det er faktisk ret sandsynligt, at du bedre vil kunne huske mødet med klinten, kalkminen, skanserne og kontorbygningen, hvis du har været der med høj puls, end hvis du bare stod der med kamera, brochure og en alt for hurtigt smeltende softice.

 

Om bloggen

Jacobs billede
Her får du nyheder og tips om bjergløb og bakketræning i det danske landskab. Skribent er Jacob T. Johansen, der bestyrer Danskebjerge.dk, Danmarks største site om bakker. Andre emner relateret til det danske landskab kan også blive taget op.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • jørgen Pedersens billede
  start løbetid på 5 km er 00:28:44, så der er plads til forbedring
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Jakob Lind Tolborgs billede
  Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)
 • Kaspar Fuglsangs billede
  En misbrugers vej mod den halve marathon.
 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13848:

Tom Meyer Andreasens billede
Mange årig som aktiv løber og løbsarrangør i både Bramming IF Motion, DGI og Øster Vedsted IF.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør