intern jante

PSs billede

”Er du sikker på at det er knæet det er galt med, og ikke noget andet? ”Spurte Nordboen.
Tanken har strejfet mig.
Med mit ”forhenværende” ustabile bækken, tilbagevendende hold i nakken og mellem skuldrene, 20 år på min bag bag en computer, er det ikke helt usandsynligt at problemet kan sidde et andet sted. Når jeg straks slog tanken ud af mit hoved igen var det fordi… hmm… det var fordi at jeg jo slet ikke dyrker så meget sport at jeg kan få en sportsskade vel. Og det vil være hybris og flovt at komme til en rigtigt dygtig behandler og så bare være lidt helt almindeligt overbelastet. Måske sekretæren ville fnise af mig bag min ryg. Ej helt så langt ude kom jeg vel aldrig i min tankerække… bevist i hvert fald.
Nå.
Hvis jeg havde en veninde som fyrede sådan en svada af ville jeg sige:
”Det var dog den største gang internaliserede jantelovs bavl jeg har hørt i længe.”
”Når nu du fylder 37 her om under en uge tror du så ikke lige du kan vokse fra den der stemme i dit hoved?”
”Nåe ja du kan jo altid vente til du er helt sikker på at du har løbet en skade op i stedet for at tage den i ”opløbet” (fnis).”
Kender så ikke en løbekyndig behandler i Langå og omegn. Lige nu kan jeg heller ikke overskue at farte Jylland rundt mens jeg burde gøre mig fortjent til min løn. Men til december løber min kontrakt ud og så må jeg tage mig sammen til at få kontaktet ham fyren i Billund. Kunne faktisk se på videoen hos løberen at jeg svinger mit højre ben lidt ind foran kroppen. Sådan lidt ”træbensagtigt”, måske jeg skulle gøre noget ved det? Hende min interne veninde er ikke helt tilfreds med at jeg venter til december, men jeg har lovet hende at kikke forbi min kiropraktor snart. Så jeg er sikker på at mit bækken stadig er i vatter, og kan få løsnet nakken igen.
Jeg har haft to gode korte løbepas. 5 km på 35 min, fint tempo, mærkede mine knæ ved 4 km + 30 min med 4 min gang (da jeg kunne mærke knæene) gennemsnitsfart lige under 7 min pr km inkl. de 4 min’s gang og hurtigste 1 km tid på 5.54 minutter.

#1

Nordboens billede

Den der indre jantelov har jeg også kendt til - og kender til. Den har absolut ingen plads nogen steder henne!!!!
Som Helle skrev til mig da jeg klynkede og havde dårlig samvittighed over at få behandling for noget jeg "selv havde påført mig": Man kan få dårlig ryg, fedt på hjertet og åreforkalkning af at ligge på sofaen - og skulle behandles i årevis på det offentliges regning. Er det så ikke bedre at blive lidt skadet af at prøve at passe på sig selv og dyrke sport - det er billigere i længden for systemet?
Kan du SÅ komme til læge som kan henvise dig til behandling, på den offentlige sygesikerings regning og vær stolt over din aktivitet. Gamle skader og skævheder bryder frem når vi bliver aktive - mine skader bunder i et brækket ben for 28 år siden som aldrig blev trænet ordentligt op.

#2

Cecilia Arendals billede

Må jeg spørge til hvordan det går?

Jeg er helt enig med Nordboen...kan du så få lavet en ordentlig diagnose. Det er nemlig bedre at forebygge en skade mens den er i sin opbygning (klog af skade-taler her) end at vente på den evt stopper dig. Det er slet ikke sikkert der skal løbepause til når det er i forebyggelsesregi....

Om bloggen

PSs billede
Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • ann levisens billede
  Jeg vil skrive om det at løbe med hoftedysplasi i begge hofter.
 • Michaels billede
  Her kan I følge mine løbeoplevelser. Jeg håber på at kunne inspirere med mine indlæg. I vil høre om op- og nedture og forhåbentlig fremgang. Jeg håber på at løbe mit 9 marathon i år.
 • Per Brøllings billede
  En Blog om Ultraløb. Om glæder og skuffelser ved at være ultraløber Om store og små oplevelser som ultraløber
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14834:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk