5 km inter-hvadfornoget

PSs billede

Jeg havde skaffet mig plads til et lille efter middags pusterum. Løbetøjet kom på og jeg smuttede ned mod havnefronten hvor jeg havde spottet nogle stier som kunne løbes på. Det var der godt nok også. Men hold da fast hvor er bilos ubehageligt at få ned i lungerne når man løber til! AVDR, det brændte i halsen. Jeg kunne mærke mine knæ igen, og bare for at sætte trumf på rumsterede min frokost ubehageligt i min mave. Rigtigt ubehageligt faktisk. Så det blev til 3 halvhjertede intervaller før næsen blev vendt hjem… mest gående for bedre at kunne holde styr på maven. Surt! 5 km blev det til, men ikke rigtigt som kvalitets træning.

Pyt. På mandag er der en ny uge. Alt efter hvordan mine knæ har det tager jeg uge 6 om eller en pause før jeg tager uge 6 igen. Jeg er ikke helt tilfreds med det knæ bøvl. Nu er jeg lige blevet normalvægtig (ifølge mit BMI), så jeg burde vel bøvle mindre og ikke mere med knæene nu.

#1

May-Britts billede

Hvis du har de mindste problemer med knæene, er det en meget dårlig idé at løbe intervaller. De er simpelthen den mest belastende træningsform!
Jeg ved, at alle siger, at man skal træne intervaller for at blive hurtigere og bedre, men det er altså ikke en nødvendighed. Jeg begyndte først at løbe intervaller (og stadig ikke ret mange) efter 3 år som løber, og jeg havde da fin fremgang i de første år alligevel Smile

#2

john kinzi hansens billede

Ja, intevaltræning er hårdt for benene.

Men - formålet med intervaltræning er jo at øge VO2-max, så jeg har overvejet at træne interval på en motionscykel. Dette er jo en såkaldt 'ikke-bærende' træningsform, og er derfor meget lettere for benene, specielt led og ledbånd.

Jack Daniels skriver, at 30 min cykeltrænig giver det samme som 20 min løb.

Er der nogen, der har erfaring med denne type cross træning?

#3

PSs billede

Jeg har lyst til at spørge ”hvad så med bakke træning, det må jeg vel gerne.” Men kender godt svaret: ”Ikke hvis du får ondt i knæene af det”.

Om bloggen

PSs billede
Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • AB
  ABs billede
  Kommunikation med andre løbere. Køb/salg af startnumre. Få gode råd af andre løbere.
 • Niclas Pedersens billede
  Emnet for min blog er, hvordan motion har været med til at ændre mit liv, efter at jeg i mange år led af kraftig overvægt. Men langsomt fik jeg vendt hele min livsstil på hovedet.
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • shelles billede
  Jeg har taget det store spring og meldt mig til Berlin halv marathon til april 2012. Jeg løber nu ca 7 km 3 gange om ugen og har været oppe og løbe 12 en gang....Samtidig med mit løberi, har jeg...
 • Ole Stougaards billede
  Blogger om træning og løbeteknik - især Poserunning

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14834:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk