Verdensklasse, bræk og æblemuffins

Claus Rasmussens billede

"Bwuaaarrhk, wuuaaark, pftøj, pfffft", lød det fra Søren en kilometers penge fra målet på gårsdagens halvmarathon til Griseløbet i Nærum.

Sørens opkast på stien bag Rundforbi Stadion var kulminationen på en længere duel mellem Søren og Sara - to eminent dygtige elever på Posemands Marathonskole.

 

Det startede som lidt småstikkeri til hinanden, tog fart da Sara satte Søren på plads til Valentinmilen, og nåede nye højder i går. 

 

De løb sammen de første mange kilometer, men da Sara så sit snit stak hun af, og Søren kæmpede for at lukke hullet. Da Sara fik sidestik kort før mål slog Søren til, men det kostede altså morgenmaden, og det blev Sara der trak det længste strå.

 

Bagefter vaskede vi Søren lidt om mulen og Sara bød på hjemmebagte æblemuffins - en uendelig raffineret form for ydmygelse :o)

 

Endelig slog Sara det sidste søm i kisten, da hun forklarede Søren, at hendes estimerede VO2-max var klassificeret som "Verdensklasse", mens Sørens niveau var klassificeret til det mere mondæne "God".

 

God stil

Marathonskolen går jo ellers ikke op i performance, men har i stedet fokus på god stil, og de to duellanter får også kun lov til at gå i flæsket på hinanden fordi deres løbestil er ved at være destilleret til noget nær idealet. Prøv at se engang - først i tæt forfølgelse, og bagefter på opløbet:

 

 

De løber begge i sko med bare 4mm gummisål uden nogen form for støtte, stødabsorbtion eller andre ubehageligheder - sko der passerer vores bullshit-filter for løbesko.

 

Ikke desto mindre præsterer de flot rank holdning, landing på flade fødder, god balance og afslappet overkrop. Og så smiler de når de kommer i mål.

 

Fra asken til ilden

Det er jo ellers ikke fordi det lå i kortene, at de to skulle blive så godt løbende:  

 

Sara har haft uendelige problemer med fødderne og var endt med enorme indlæg i skoene, uden at det dog gav andet end flere problemer. Efter hun startede på Marathonskolen rev hun fødderne over i flade sko, rev sålerne ud, og rev så i går ni minutter af sin PR på halvmarathon uden iøvrigt at føle sig mærket i dag.

 

Søren stod for et år siden med sundhedsvæsenets ord på, at han aldrig kom til at løbe igen efter svære rygproblemer. Den erklæring er nu makuleret, og Søren løber stort set det han har lyst til, og skal snart have hånd nummer to i brug for at holde tal på sine halvmarathons. Og nåja, der var også PR til Søren i går.

 

Til maj sætter de begge kniven i Copenhagen Marathon - er du gal, hvor jeg glæder mig, og så har jeg ikke engang fortalt om alle de andre elever på skolen...

 

Har du lyst til at gøre Sara og Søren kunsten efter, så start med at trække de 5 gratis tips til en økonomisk løbestil, og tag så din stil op til revision.

#1

Sømandens billede

Muhhaha

Superfed historie. Godt kæmpet  af begge løbere!

#2

greatdanes billede

Jeg havde den fornøjelse, at løbe sammen med Sara & Søren fra 11-16 km, men så måtte jeg desværre slippe Sara. Meget flot løbestil hun har. Søren kunne jeg lige akurat holde bag mig de sidste kilometer.

Jeg valgte igår at løbe i Brooks Pure Connect, da det meste af min træning har været i NB Minimus Trail, som har 4 mm drop, men nu tager jeg det sidste skridt, og fremover vil det være de helt flade. Håber jeg kan gøre det til CPH-Marathon, ellers må jeg bide i det sure æble, og vælge mine Pure Connect igen.

/René

Om bloggen

Claus Rasmussens billede

I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med landsholdsdrømme, en gammel Sparta-fartholder, en mor, en mormor, harer, skildpadder og alt der imellem.

Det er Posemanden der svinger den velmenende pisk, og teknik og god stil vinder altid over kilometer på respektbarometeret.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up