Siden sidst

Kim Pedersens billede

Desværre er der gået et stykke tid siden sidste indlæg, dette er ikke planen fremover, men da der har været påske og sygdom hos mig har I måtte vente.

Jeg vil til at starte med her fortælle om mit syn på løb og hvordan jeg startede for snart 6 uger siden. Mit syn på løb har altid været; Det gider jeg sku ikke med mindre der er bold med i spillet. Jeg har altid hadet løb og altid sagt det ikke bliver mig og jeg ved da heller ikke om jeg elsker det endnu eller kommer til det, men løb der kan man se sine mål på sort og hvidt efter træning, hvis man da løber med pulsur og det skal man bare hvis man spør mig.

Jeg valgte fra start at købe dyre løbesko og et Germin 310 pulsur, for så vidste jeg, at jeg ville komme af sted, for nu havde jeg da brugt en del penge på det, men efter 1. løbetur blev jeg meget træt af min gamle ipod, så den røg til salg og jeg købte en ny + en nike ipod holder til armen. Så nu havde jeg brugt MANGE penge på dette, så nu skulle jeg bare af sted.

Da jeg som sagt altid har hadet løb satte jeg også et mål, for der skal da være noget at træne op efter i min verden. Det første mål hed vestjysk halvmaraton i Holstebro, dette er dog lavet om efter jeg har sagt ja til at blogge her, men nu hedder det så Powerrade halvmarathon i København til september.

Nå hvor startede jeg så, jo med blot at løbe 2,38km på en tid som hed 14:21min. Så man kan vel godt kalde at jeg startede for 0, dog har jeg klart haft en grundform pga. mit store vægttab, da jeg har gået til spinding 3-4x om ugen. Så jeg har også kunne gå lidt hurtigere frem uden at få skader, og heldigvis for det da, for jeg vil se jeg rykker mig, for ellers taber jeg lysten især her i starten for når vi kommer længe frem vil de løb jeg tilmelder mig holder mig i gang.

Jeg har en mentor i hele dette forløb, en som har været på samme rejse som mig og er kommet i mål, så nu hjælper han mig samme vej. Han er super god til at presse mig på de lange ture som jeg har en gang om ugen, dog løber vi kun sammen hver 3. uge. I denne uge var vi ude på en sindssyg tur, hvor jeg skulle mærke 10km mærket, og ja det fik jeg da lige gjort. Jeg ramte også muren for første gang i mit liv og selvom jeg havde ondt og var meget træt i et par dage er jeg glad for jeg har oplevet den allerede nu i forløb.

Min træningsplan for denne uge ser sådan ud:
Mandag 4km – fart
Torsdag 4km – fart
Lørdag 8km – langtur
Dertil kommer styrketræning og spinding.

Dette var vist alt for mig lige i denne omgang, jeg håber i vil følge min rejse, men også stille spørgsmål til mig…

Kim Pedersen

#1

Sørens billede

Hej Kim
Det lyder spændende med din træning og dit mål. Glæder mig til at følge det.

Jeg undrer mig dog lidt over træningsprincippet. At du som nybegynder pludselig skal løbe 10 km., når du plejer at løbe omkring 4 km. forstår jeg ikke. Det strider imod alle regler. Tænk på, at du lander med med 3x din vægt - altså over 300 kg. Det kræver temmelig gode led og sener, som du først opnår gennem lang tids træning.

I denne uges program springer du ligeledes fra to ture på 4 km. til en lang tur på 8 km. En stigning på 100% mod reglen som siger max. 10%. Jeg håber ikke, det ender med en skade for dig, men den slags stigninger i træningsmængden plejer at være den perfekte opskrift på en skade Smile

Det er bare et lille velment råd om at passe på...
Held og lykke.

Hilsen Søren

#2

Kim Pedersens billede

Hej Søren

Du har helt ret omkring de 10km. Vi snakkede også om det. Jeg vil gerne lige her stå fast at det var ikke klogt, men har heldigvis dyrket idræt næsten hele mit liv og har altid været god til at lytte til min krop. Det har været vigtigt for mig, at der hele tiden skulle ske noget i dette forløb, for at holde mig til målsætning.

Jeg har netop lavet et program, som jeg vil lægge frem i næste blog indlæg, hvor jeg tager højde for de 10% og hver 4. uger går en uge tilbage..

Men nu ved jeg, at jeg kan og har heldigvis været fri for skader og vil rette min træning ind til den viden, som har jeg fået her på siden og andre steder.

Til jer nye løber, så husk at søge hjælp, hvis I er usikker på træningsprogrammer osv. For jeg har startede på en anden måde, som Søren også skriver.

Søren: jeg forstår ikke at du siger, at jeg overstiger med 100%, da de fleste programmer som jeg har sendt har 2korte tur og en lang som tit er på 100% fra en af de korte ture eller 1kort, 1interval og 1 lang som igen tit er 100% mere end den korte...

Kim Pedersen

#3

Sørens billede

Hej Kim
Det lyder godt med dit program.
Du har ret. Jeg tænkte mig ikke lige om med de 100%. Det kommer selvfølgelig an på, hvordan din træning så ud ugen før. Det er jo +10% pr. uge, så hvis du løb f.eks. 4+4+7 km. sidste uge, passer det jo meget godt.

Hilsen Søren

#4

Kim Pedersens billede

Søren: Det er godt vi har en debat, så ALLE nye ikke tror de skal ud og løbe 10km med det samme Smile

Jeg har steget 20% i uge 4, og så havde jeg den dumme 10km, men jeg er glad for jeg har prøvet, at møde muren så tidligt i mit forløb, for jeg føler nu jeg ved hvad der venter forude...

Kim

Om bloggen

Kim Pedersens billede
Følg Kim som nystartet løber frem til september hvor han løber sit første halvmarathon

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...
 • Nicco Ankers billede
  FundingGuiden.dk er sitet hvor du kan finde alt entrepreneurship alt sammen samlet ét sted. Find viden om investorer og funding fra hele Danmark. Så i stedet for at kigge mange steder, kan du slippe...
 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk