Så er smøgerne lagt på hylden og træningen blevet mere seriøs

Anne Marie Geisler Andersens billede

Det er vel efterhånden et par måneder siden, at Morten og jeg startede intervaltræningen. Jeg husker stadig den dag, hvor jeg efter en hektisk arbejdsdag havde røget en smøg på arbejdet et par timer før, vi skulle ud at løbe intervaller. Det var bestemt ikke rart. Jeg ved ikke, hvor stor forskel det gør fysisk, men rent psykisk kunne jeg mærke, at det påvirkede mig meget, at jeg lige havde røget. Det var bestemt ikke rart. Det var den dag, jeg besluttede, at det skulle være helt slut – også med festrygningen - og jeg har ikke røget siden.
Det er bestemt også gået fremad med intervaltræningen. Første gang løb jeg seks intervaller på en halv kilometer stykket. Sidste gang løb jeg det dobbelte; seks intervaller på 1 kilometer hver. Der er knap tre kilometer ud og hjem, så det bliver lige under 12 km – et godt træningspas.

Det går også fremad på de lange distancer

I dag var jeg ude med Sparta på en 23 km, og også her går det fremad. Jeg løber med hold 6; 5 minutter pr. km. Første gang fulgte jeg med de første 13 km, anden gang de første 20, og denne gang løb jeg med hele vejen. Men det holdt også hårdt. Cirka halvvejs fik jeg mega sidestik. Så meget at jeg fik helt kvalme. Jaget blev bare større og større, indtil jeg måtte stoppe for at bukke mig sammen. Heldigvis blev jeg samlet op af en fyr, der sagde, at det formentlig var fordi, jeg ikke trak vejret ordentligt. Jeg forsøgte derefter at få pustet ordentligt ud, og det lykkedes at fortsætte. Jeg tror, det skyldtes, at jeg mødte en bekendt, som jeg snakkede lidt med på de første 10 km, hvorfor jeg har glemt at fokusere på min vejrtrækning. Det er en god erfaring at have med, når man skal løbe maraton, at man kan fjerne eller forebygge sidestik ved at huske at trække vejret ordentligt.

Skader og behandling   

Siden jul har jeg døjet en del med ondt i venstre hofte og lidt i venstre knæ. Jeg er 5 % invalid på hver fod, da jeg har fået rekonstrueret ledbåndene på begge ydersider, og det er formentlig det, jeg kompenserer for. Min læge anbefalede mig kiropraktorerne inde på Axeltorv, og jeg har været der to gange med gode resultater. Første gang lå kiropraktoren ind over mig og knækkede, trykkede og masserede i en hel time. Det var en hård omgang – så hård, at jeg måtte blive hjemme i sengen dagen efter. Jeg har ikke så meget forstand på, hvad det er, der sker i kroppen, men det er formentlig noget med, at der frigives en masse affaldsstoffer. Jeg var i hvert fald bombet.

Ordentligt fodtøj skal ikke undervurderes

Behandlingen hjalp noget, men smerterne kom igen, så snart jeg tog ud at løbe. Derfor blev Morten og jeg enige om, at det nok var tid til at få købt nye løbesko. Ekspedienten mente, at jeg skulle have nogle sko, der støttede mere op om forfoden, da den faldt lidt ind på begge fødder. Jeg har de sidste 5-6 år brugt indlæg, hvilket har hjulpet mig meget. Derfor var jeg noget skeptisk, da ekspedienten hævdede, at jeg ville opnå den bedste støtte i nogle sko uden indlæg. Ifølge ham kan man ikke støtte forfoden ved et indlæg, hvorfor man er nødt til at have støtten i selve skoen.
Jeg har som sagt været glad for indlæg, og de har hjulpet mig meget, hvorfor jeg hidtil ikke har set nogen grund til at forsøge sig med andet.  Men jeg tænkte, at hvis jeg er begyndt at løbe anderledes, og mine forfødder falder lidt ind, så er det måske meget fornuftigt at prøve noget andet.
Og jeg er virkelig overrasket over, hvor hurtigt jeg har kunnet mærke forandringen. Jeg har endnu lidt ondt i hoften, men det er allerede blevet meget bedre. Man skal virkelig ikke undervurdere betydningen af ordentligt og individuelt tilpasset fodtøj.

God træning!
Anne Marie
 

Om bloggen

Anne Marie Geisler Andersens billede
Landsholdsløber, sundhedscoach, politiker og mor til tre, Anne Marie Geisler Andersen, blogger om sine 24-timersløb. Hun satte tre gange i træk danmarksrekord i 24-timersløb, senest i 2017 ved at løbe 233 km på et døgn.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...
 • Chan1317s billede
  Gardening, landscaping
 • Trine Rings billede
  Jeg vil primært blogge om mine løbeoplevelser, og måske brokke mig en smule :-)
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14684:

Heidi Sonne Dominos billede
Jeg er motionist og løber en del i min fritid. Har løbet 5 maratons og er i gang med at komme i...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk