Man skal ikke gå i for små sko, når man køber sko

Anne Marie Geisler Andersens billede

Nye og større løbesko
24-timersløbet på Bornholm gav mig en række værdifulde erfaringer. En af de vigtigste var, at det ikke kan betale sig at gå i for små sko - hverken når man løber, eller når man køber løbesko; løbesko skal efter sigende være mindst et nummer større end ens normale fodtøj, og man skal gerne have flere af slagsen, så man kan skifte til nogle, der er endnu større, efterhånden som fødderne hæver under løbet.
Der er ikke noget at sige til, at jeg var hårdt ramt oven på de 200 km. Dagen efter holdt det hårdt at komme op på 5. sal og få pakket, for dagen efter at rejse afsted på sommerferie med familien: http://www.youtube.com/watch?v=5X2EtD13_A4
Jeg havde dog stort set ikke ondt andre steder end i skinneben og den højre læg. Efter igen at have fået målt mine fødder, finder jeg det dog ikke så mærkeligt, at det var netop her. Min venstre fod er ca. str. 36, den højre ca. str. 37. Jeg løb i et par sko i str. 37 1/3.
Forleden tog Morten og jeg derfor ned for at få lavet en løbetest. Jeg gør det jævnligt, fordi jeg tidligere har haft gavn af at skifte sko, eftersom mine fødder og min løbestil havde ændret sig. Tidligere brugte jeg indlæg til at opnå den nødvendige støtte, men sidste gang havde jeg brug for mere støtte, hvilket ikke kunne sikres via indlæg. Jeg skal fortsat bruge den sko, som jeg løb 24-timersløb i, men denne gang valgte jeg en str. 38:o)

God erfaring med kiropraktor
Siden løbet har været til behandling et par gange. Da jeg lavede gymnastik, havde jeg god erfaring med at gå til kiropraktor. For nylig startede jeg derfor hos kiropraktorerne på Axeltorv i København, hvilket jeg er rigtig glad for. De er gode til idrætsskader, og de bruger ikke kun manipulation af kroppen. Snarere tværtimod. Som oftest får jeg massage, og de er rigtig gode til at finde ud af, hvor skoen trykker (kunne ikke dy mig:o)).
Jeg har også overvejet at få noget vakuum-behandling. Jeg har jævnligt været hos en zoneterapeut i Ramløse, der benytter dette, og det har altid virket rigtig godt til at få fjernet væske, affaldstoffer mm. Fx havde jeg på et tidspunkt en mindre blodansamling på den ene læg. Den blev suget ud og masseret væk, og det hjalp. Der er dog langt til Ramløse, så nu ser vi lige, hvordan det går. Måske der er nogen herinde, som kender et sted i København, hvor de bruger vakuum-behandling?

En blid start
I forgårs løb Morten og jeg den første tur. Han har sagt, at han gerne vil hjælpe mig med at træne frem mod det næste store løb, så vi er så småt gået i gang. Vi startede dog meget blidt med en 5 km for lige at mærke kroppen. Det er sjovt, som man oven på et ultraløb pludselig kan mærke steder i kroppen, som man normalt intet mærker til. Mine ben var tunge, det trak en lille smule over det venstre knæ, mine lægge gav sig lidt, og det trak lidt forskellige steder i benene - men ellers havde jeg det fint. Jeg har intet mærket til mine lår, hvilket undrer mig en anelse. Måske skyldes det, at smerten i underbenene har overskygget alt andet, eller også skyldes det slet og ret, at mine problemer med underbenene udelukkende kom af de små sko.

Jeg er spændt på at se, hvor meget forskel, det vil gøre at løbe i større sko. I dag skal vi ud på endnu en 5 km, så jeg må vente lidt med at få prøvet skoene på de længere distancer

Billeder

#1

Sørens billede

Jeg har aldrig hørt om vakuum behandling. Det lyder ubehageligt Smile
Held og lykke med de nye sko. Lyder som en god idé at gå et nummer op.

#2

Jespers billede

Har også benyttet mig af vakuumbehandling efter vi i Pinsen løb 4 marathon på 2 dage.

Jeg benyttede mig af www.kiropraktorerne.com i Randers

@Søren, det er ikke ubehageligt tværtimod, bagefter havde jeg samme fornemmelse i benene som efter en gang massage

Om bloggen

Anne Marie Geisler Andersens billede
Landsholdsløber, sundhedscoach, politiker og mor til tre, Anne Marie Geisler Andersen, blogger om sine 24-timersløb. Hun satte tre gange i træk danmarksrekord i 24-timersløb, senest i 2017 ved at løbe 233 km på et døgn.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up