Kun tre dage til VM i 24-timersløb - sommerfuglene vokser i maven! Du kan støtte mig via linket nederst..:o)

Anne Marie Geisler Andersens billede

Så er der kun tre dage til det går løs til VM i 24-timersløb i Polen, og jeg er efterhånden ved at være godt spændt! Det er første gang, jeg træner målrettet mod forhåbentligt at skulle løbe i omegnen af 200 km. Det eneste, jeg har at sammenligne med, er mine erfaringer fra DM i 24-timersløb i 2010, hvor jeg mere eller mindre ved et tilfælde løb 200 km. Så jeg er bestemt ikke sikker på, at jeg gør tingene rigtigt. Derfor bliver jeg også mere og mere spændt på, hvordan det kommer til at gå.

 

Nedtrapning for løbet

De sidste par uger har jeg trappet en del ned på træningen. Den sidste lange tur løb jeg for to uger siden, hvor jeg løb 40 km i langsomt tempo, hvilket vil sige 5.40 pr. km. Egentlig ville jeg have gjort det ugen før, men det var lige optimistisk nok at tro, at jeg både kunne få specialet i statskundskab færdigt og løbe maraton på samme dag:o)

I sidste uge havde jeg planlagt at løbe mandag til torsdag og så holde nogle dages pause derefter. Mandag løb jeg en 10 km tur i rimelig fart, og tirsdag en ret hurtig 5 km (4.27/km) efterfulgt af 9 km i moderat tempo. Onsdag ville jeg havde løbet en 10 km også i moderat tempo, men måtte sætte farten ned, fordi mavesmerterne fra i foråret vendte tilbage. Jeg bliver mere og mere overbevist om, at de skyldes en form for stress. Min krop såvel som sind forbereder sig på den store kraftanstrengelse, og jeg er både bekymret for og spændt på, om jeg nu også kan gøre det igen.

I denne uge bliver det kun til to gange 10 km og så måske en lille tur i Polen, hvis vi får muligheden. Jeg kan mærke, at jeg begynder at blive sulten på at løbe, og sådan tror jeg, det er bedst. Ligeledes er jeg kommet af med den smule skinnebensbetændelse, jeg havde, hovedsageligt ved at gå med benvarmere og undgå overanstrengelse.  

 

Kroppen reagerer

Jeg har ikke kun haft mavesmerter den seneste tid. Hele mit system opfører sig anderledes end sædvanligt, hvilket ifølge min træner er meget normalt op til et stort løb. Jeg ved ikke, om det også er normalt at få forstoppelse. Efter fire dages tiltagende hovedpine vågnede jeg natten til lørdag med en kodyl hovedpine. Jeg havde sørget for at drikke godt, så det kunne ikke være dehydrering. Formentlig skyldtes det min mave, for efter at have spist nogle rosiner, begyndt jeg at koldsvede som aldrig før. Der kom gang i maven, og efterfølgende kravlede jeg hen til brusekabinen, hvor jeg lå og ventede på, at jeg havde det godt nok til at rejse mig igen. Jeg havde været meget svimmel kort forinden og ville helst ikke dejse om, da jeg var alene med den lille. Af lægevagten fik jeg noget smerte- og kvalmestillende, så jeg kunne få sovet lidt, og dagen efter havde jeg det en anelse bedre.

 

Føde- og væskeindtag

I denne uge har den så stået på produktet HUSK, rosiner, blommer og sveskegrød en mas. Og heldigvis virker det;) Lægevagten sagde også, at det var godt med masser af væske i form af saft, sodavand, smoothies mm., hvis man havde forstoppelse. Man skulle ikke drikke vand. De seneste par dage er jeg desuden begyndt at spise lidt mere pasta mm., og generelt sørger jeg for at få spist nok. Rent faktisk har jeg fået spist så meget, at jeg har holdt vægten på de 55 kg, ja måske endda taget en lille smule på her op til løbet, selv om jeg nogle uger har trænet noget mere, end jeg plejer.

 

Kroppen i orden

I sidste uge fik jeg desuden tjekket hjertet, blodet og blodtrykket for lige at se, at alt var, som det skulle være. Det var det heldigvis. Jeg var også et smut forbi kiropraktoren, der ordnede min lænd, ryg og nakke. Han mente rent faktisk, at mine mavesmerter (der primært sidder under højre ribben) godt kunne stamme omme fra ryggen. Min egen teori er derfor, at jeg går og spænder lidt, fordi jeg er lidt småstresset før løbet, at det sætter sig i ryggen og trækker om i maven. Det vigtigste jeg fik med mig fra kiropraktoren var, at jeg bare skulle løbe videre, selv om jeg fik ondt i maven. Det er ikke alvorligt, og det bliver det næppe heller, selv om jeg løber på det. Det er rart at vide, at det er en smerte, der er ok at udholde, hvis man altså kan;)

 

Øget motivation via indsamling

I forbindelse med mit løb har jeg oprettet en indsamling for at styrke motivationen yderligere, samt for at bruge lejligheden til at samle ind til at godt formål, hvilket jeg anser Psykiatri Fondens arbejde for. Du kan støtte mig via dette link: http://www.betternow.dk/vm-i-24-timerslob-til-fordel-for-psykiatrifonden - og så kan du ovenikøbet trække beløbet fra i skat:) 

Jeg håber, det bliver et løb, der efterfølgende vil være værd at berette om. Der skulle være løbende opdateringer fra løbet på hjemmesiden: www.iau-ultramarathon.org samt på Twitter: @iaunews. Jeg vil også forsøge at få lavet et par opdateringer undervejs om muligt (@amgeisler på Twitter).   

 

Spændte hilsener

Anne Marie

 

Billeder

#1

Dusko Milovics billede

Held og lykke!

#2

Peter Henriksens billede

Held og lykke - det bliver stort! 

 

Hilsen

Peter :-)

 

 

Læs om barfodsløb, minimalistiske løbesko, Pose Running og løb for sjov:
http://piskeben.blogspot.com

Om bloggen

Anne Marie Geisler Andersens billede
Landsholdsløber, sundhedscoach, politiker og mor til tre, Anne Marie Geisler Andersen, blogger om sine 24-timersløb. Hun satte tre gange i træk danmarksrekord i 24-timersløb, senest i 2017 ved at løbe 233 km på et døgn.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14685:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk